Arxivada l’última de les causes obertes pel presumpte finançament il·legal del PSPV

La magistrada acorda el sobreseïment de la causa per no apreciar prevaricació administrativa ni malversació.

L’exgerent d'una de les empreses presumptament implicades, Alberto Gomar, en una compareixença judicial
L’exgerent d'una de les empreses presumptament implicades, Alberto Gomar, en una compareixença judicial / Efe

El jutjat d'instrucció número 24 de Madrid ha arxivat l'última de les peces obertes sobre el presumpte finançament irregular del PSPV-PSOE, que investigava arran d'una denúncia del PP, seguint els mateixos passos que altres jutjats de Gandia i Benidorm, ja que no aprecia delicte.

La investigació sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV-PSOE a través de l'empresa de comunicació Crespo Gomar va nàixer de la denúncia presentada a l'abril de 2018 per diversos diputats autonòmics del PP i va ser tramitada inicialment pel jutjat d'instrucció número 21 de València.

Aquest jutjat va derivar la investigació a jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm perquè els expedients de contractació adjudicats a l'empresa de comunicació denominada Crespo Gomar  es van realitzar presumptament des de ministeris i ajuntaments.

Ara la jutgessa d'instrucció 24 de Madrid arxiva el procediment per a investigar l'expedient elaborat per òrgans del Ministeri de l'Habitatge en 2008 d'adjudicació d'un contracte a l'empresa Crespo  Gomar  per a la creativitat de la campanya de publicitat institucional dels continguts del pla estatal 2009-2012 per a afavorir l'accés dels ciutadans a l'habitatge.

La magistrada acorda el sobreseïment de la causa perquè no aprecia que s'hagen comés delictes de prevaricació administrativa i de malversació de cabals públics, encara que remet l'acte al Tribunal de Comptes "als efectes que procedisca".

També et pot interessar

stats