Artadi veu una "crisi interna" dins del PSOE i el govern de Sánchez pel relator

La portaveu del govern català diu que seria "un miracle" que aquest divendres es puguen evitar les esmenes a la totalitat als pressupostos.

La portaveu del govern català, Elsa Artadi, en una imatge d'arxiu
La portaveu del govern català, Elsa Artadi, en una imatge d'arxiu

La portaveu del govern català, Elsa Artadi, creu que existeix una "crisi interna" en el PSOE i entre els membres del govern central per la proposta de relator que negocia amb la vicepresidenta Carmen Calvo, amb qui preveu continuar treballant, tot i que, donada la situació creu que seria "un miracle" que aquest divendres es donaren les condicions per a evitar esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat. 

Al seu parer, Calvo té una situació "complexa" perquè té "reaccions internes" tant dins del PSOE com dins del mateix executiu, en contra de l'estratègia de diàleg de Pedro Sánchez. Artadi ha assegurat que han quedat amb el govern espanyol en continuar "passant-se noms" per a aquesta figura de relator, que podria ser més d'un, per a tractar d'arribar a un pacte, encara que ha admés que estan "lluny". Segons ha explicat, el govern català creu que seria millor algun relator internacional, perquè tinga més "distància" sobre la qüestió catalana.

Condicions per a no vetar els comptes

Abans que aquest divendres expire a les 12 hores la presentació d'esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat, Artadi ha reiterat que les condicions per a no vetar els comptes no són sols que hi haja el relator, sinó que estiga fixat, sobre paper, un pla de treball i un compromís que el diàleg se centre en "la fi de la repressió i en l'autodeterminació".

La consellera de Presidència ha destacat que aquest document, que continuen treballant amb Calvo, "està molt incomplet", per la qual cosa "seria un miracle" que s'acabara abans del migdia del divendres. ER ja ha presentat l'esmena a la totalitat i el PDeCAT s'espera al divendres per a fer-ho si res canvia. 

També et pot interessar

stats