Arrimadas aconsegueix el suport d'un 78% de compromissaris en l'elecció a la secretaria general

El projecte de la portaveu de Cs en el Congrés ha aconseguit almenys 277 compromissaris mentre que la llista d'Igea, 21.

Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La candidatura d'Inés Arrimadas a les primàries de Ciutadans ha aconseguit el suport de més d'un 78 per cent del total de compromissaris en la votació d'aquest cap de setmana, enfront del 5,9 per cent que ha aconseguit la llista crítica que encapçala el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea.

Segons les dades facilitades per la candidatura d'Arrimadas, Units i Endavant, el projecte de la portaveu de Cs en el Congrés ha aconseguit almenys 277 compromissaris mentre que la llista contrincant, Ciutadans Eres Tu, d'Igea, n'ha aconseguit 21.

El sistema per a l'elecció de compromissaris -són 355 electes- és majoritari pur, de manera que la candidatura que guanya en cada circumscripció, encara que només siga per un vot, s'emporta tots els representants.

La votació de compromissaris va comptar amb una participació del 51,67 per cent, un poc superior al quasi 48 per cent que va tindre en el mateix procés per a triar als compromissaris a l'Assemblea de 2017.

Igea: "Estem prop de fer-ho possible"

Per la seua banda, el candidat a la Presidència de Ciutadans, Francisco Igea, ha celebrat els resultats, ja que creu que estan "a molt poc percentatge de vots de fer-ho possible".

En una entrevista en Antena 3, Igea ha emmarcat el resultat donat per la gestora de Cs, que parla del 78 per cent dels compromissaris partidaris d'Arrimadas, en el fet que es tracta d'un sistema "molt majoritari", que no representa prou a les minories.

No obstant això, s'ha mostrat optimista sobre el resultat que pot obtindre la seua candidatura el pròxim cap de setmana, ja que ha defensat que, segons la projecció de vot realitzada pel seu equip, Arrimadas no ha aconseguit el 50 per cent dels vots. Així, Igea té esperances a sumar els suports dels afiliats que en aquesta votació han votat a compromissaris independents o s'han abstingut.

També et pot interessar

stats