Arranquen les primàries del PSPV a Alacant amb el registre de candidatures

Eva Montesinos i José Asensi ja han confirmat la inscripció, a falta de Francesc Sanguino, qui compta amb el suport de la direcció regional i local del PSPV-PSOE.

L'Ajuntament d'Alacant, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament d'Alacant, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PSPV-PSOE d'Alacant posa en marxa aquest dilluns el seu nou procés de votacions primàries per a elegir al candidat o candidata a l'Alcaldia de la capital, amb l'obertura del període per a la inscripció d'aspirants, que previsiblement seran Francesc Sanguino, Eva Montesinos i José Asensi.

Fins al moment, dues de les candidatures ja han confirmat la seua intenció de fer el registre, que es tancarà transcorregudes 48 hores. Es tracta de la portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Alacant, Eva Montesinos, i del catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant, José Asensi, a qui es considera representant del denominat 'sector sanchista'. Ambdós han anunciat que acudiran a la seu del partit al llarg de la vesprada d'aquest dilluns per a formalitzar la seua inscripció.

Tant Montesinos com Asensi ja es van inscriure en el primer procés de primàries convocat al novembre, que va quedar suspés de comú acord entre les direccions federal i regional pel clima d'enfrontament entre les propostes. D'altra banda, s'espera que ara també complisca amb el formalisme d'inscriure al dramaturg i actual director-gerent del Teatre Principal, Francesc Sanguino, qui compta amb el suport de la direcció regional i local del PSPV-PSOE. Sanguino va ser, divendres passat, el primer aspirant a protagonitzar un acte de presentació davant la militància.

Dates clau de la votació

Després del registre de les candidatures, s'obrirà un termini de sis dies per a la recollida i presentació d'avals, fins al pròxim 13 de febrer. I el pròxim dia 24 tindrà lloc la jornada de votació, limitada només a la militància. En el cas que concórreguen més de dos aspirants, com tot sembla indicar, es produirà una segona tornada entre els dos candidats més votats. En aquest cas la segona votació es produirà el 2 de març.

També et pot interessar

stats