Arranca la reunió entre Sánchez i Feijóo amb posicions allunyades

El president del govern i el líder de l'oposició estan oberts a tancar un pacte sobre la reforma de l'article 49 de la Constitució per a eliminar-ne el terme "disminuït"

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo durant la seua trobada aquest divendres en el Congrés dels Diputats a Madrid
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo durant la trobada aquest divendres al Congrés / Chema Moya (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han arrancat passades les 10:30 hores la reunió en el Congrés amb posicions allunyades en els temes que formen part de l'ordre del dia, però amb la via oberta quant a la reforma de l'article 49 de la Constitució per a eliminar-ne el terme "disminuït".

Està previst que el president del PP comparega davant els mitjans a la cambra baixa després de la trobada, mentre que la portaveu del govern, Pilar Alegría, serà l'encarregada de donar la versió de l'executiu sobre aquesta trobada, però des del Palau de la Moncloa. De fet, Sánchez ha retret al cap de l'oposició que no vulga fer aquesta entrevista a La Moncloa.

Es tracta de la primera trobada entre tots dos des que Pedro Sánchez va ser investit president del govern, el passat 16 de novembre. Abans, van celebrar dues trobades, també a la cambra baixa, però en el marc de la ronda de contactes de la investidura que els havia encarregat el Rei, primer a Feijóo i després a Sánchez.

Feijóo exigirà a Sánchez paralitzar la moció de censura a Pamplona

Fonts del PP ja han avançat que Feijóo exigirà a Sánchez paralitzar la moció de censura a Pamplona que donarà l'alcaldia a EH Bildu amb el suport del PSOE perquè ho considera un pas que "suposarà un abans i un després" en les relacions entre els dos principals partits.

També li demanarà reconsiderar la decisió de l'executiu d'entrar en el capital social de Telefónica.

El CGPJ, cinc anys amb el mandat caducat

En el cas del CGPJ, el mandat del qual fa ja cinc anys que està caducat, PSOE i PP han estat a punt en diverses ocasions de tancar un acord, però sempre ha saltat per l'aire per diferents circumstàncies. L'última vegada va ser l'octubre de 2022, quan el PP es va fer arrere després de conéixer que el PSOE estava negociant la supressió del delicte de sedició i la rebaixa del delicte de malversació.

Feijóo va assegurar aquest dijous que "intentarà" tancar un acord respecte al CGPJ i ha dit que ell vol parlar de la "independència del poder judicial". Per la seua part, el ministre de Presidència, Justícia i Relació amb les Corts, Félix Bolaños, ha confiat que Sánchez i Feijóo pactaran la renovació del Consell.

També et pot interessar

stats