Podem arranca el compromís de Puig de no avançar les eleccions

La comissió de seguiment del pacte del Botànic es podria reunir aquest dijous.

El síndic de Podem, Antonio Estañ en una intervenció a les Corts
El síndic de Podem, Antonio Estañ en una intervenció a les Corts / Europa Press

El secretari general i portaveu de Podem a les Corts, Antonio Estañ, ha obtingut el compromís del president de la Generalitat, Ximo Puig, de no avançar les eleccions, almenys de moment, perquè l'objectiu és "aprofitar al màxim el final de legislatura" per a complir els objectius de l'acord del Botànic.

Així ho ha assegurat als periodistes Estañ després d'haver-se reunit amb el president al Palau de la Generalitat. Segons el dirigent de Podem, Puig també està d'acord que la comissió de seguiment del pacte del Botànic es reunisca abans del debat de política general, que comença el dia 11 de setembre a les Corts. Podria ser aquest dijous.

També ha plantejat a Puig algunes de les prioritats inicials de Podem amb vista a l'elaboració dels pressupostos de la Generalitat per al 2019: la política d'habitatge, eliminar els barracons de les escoles, millorar la dependència i la sanitat, i també el suport a les pimes i els autònoms, sense oblidar la taxa turística.

Estañ ha afirmat que el preocupa que durant el mes d'agost el debat polític s’haja centrat "bé en conflictes entre els partits que formen el Consell [el PSPV i Compromís] o bé en hipotètics rumors sobre l’avançament electoral", en lloc de fer-ho en com acabar la legislatura "complint els objectius del pacte del Botànic".

La setmana passada Estañ va demanar als socis del govern que posaren fi "al clima de confrontació i desconfiança".

Estañ ha visitat aquest dilluns 3 de setembre Les Notícies del Matí . En el programa ha expressat la voluntat de revitalitzar el pacte del Botànic i ha destacat que s'han d'aclarir els objectius que encara queden per executar. 

També et pot interessar

stats