Arran penja una pancarta en un autobús en protesta contra el turisme massiu

L'organització juvenil independentista ha assaltat un altre bus d’aquestes característiques a Barcelona.

Imatge de l'autobús turístic assaltat a València
Imatge de l'autobús turístic assaltat a València / Arran

Dos membres de l'organització juvenil Arran han irromput aquest dilluns en un autobús turístic de València i han penjat una pancarta amb el missatge “Parem la massificació turística als Països Catalans”. Els fets s’han produït quan l’autobús estava parat al passeig de l'Albereda i unes hores després que, A Barcelona, uns altres joves irromperen també en un autobús de les mateixes característiques. A més, Arran ha anunciat que "en les pròximes setmanes, s'esperen més accions per tot el país".

 L'organització ha explicat en un comunicat que ha sigut “una acció reivindicativa contra el model turístic" en un autobús i que han llançat dos pots de fum en la part superior del vehicle, que està descoberta.

Així mateix, han destacat que l'any passat ja van ocupar simbòlicament un pis turístic gestionat per AirBnB a Ciutat Vella i que, enguany, han començat "les mobilitzacions a la capital valenciana amb una acció en el bus turístic". 

Hostalers valencians exigeixen una “comdemna ferma” dels fets

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) i la Unió Hotelera de la Província de València han exigit a "tots" els partits polítics una "condemna ferma per l'atac a un autobús turístic" dut a terme per Arran.

Les dues organitzacions han defensat que València és una "ciutat hospitalària, oberta i democràtica on no caben uns actes tan lamentables", per la qual cosa és "necessari que tots els partits polítics es posen d'acord en una cosa tan clara com és la condemna a qualsevol forma de violència".

"Reclamem a l'administració, per tant, que actue de manera molt contundent contra aquest acte vandàlic vinculat amb la turismefòbia", han demanat.

Tant la FEHV com la Unió Hotelera han reivindicat el "paper del turisme en la societat i en la ciutat, com a sector estratègic de l'economia, generador d'ocupació i de riquesa", han conclòs.

També et pot interessar

stats