Armengol defén "estratègies comunes" en matèria de fons europeus amb Catalunya i la Comunitat Valenciana

La presidenta balear considera que Sánchez ha entés que "ens entenem millor perquè vivim històries semblants".

Puig i Armengol reunits a Palma en una imatge d'arxiu
Puig i Armengol reunits a Palma en una imatge d'arxiu / Europa Press

La presidenta del govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha advocat per buscar "estratègies comunes" amb Catalunya i la Comunitat Valenciana davant del govern espanyol per a defensar interessos compartits entre les tres comunitats.

"Ara comencem a treballar conjuntament amb el País Valencià i Catalunya en temes de fons europeus per a traure projectes que segueixen interessant els tres territoris", ha afirmat aquest matí al diari digital VilaWeb.cat. Entre els projectes destaquen iniciatives per a la conservació del Mediterrani, de tipus tecnològic i biomèdic i d'intel·ligència artificial que és desenvolupen de manera conjunta entre les Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

Armengol considera que el president del govern central, Pedro Sánchez, ha entés que les tres autonomies "ens entenem millor perquè vivim històries semblants, i això ens uneix molt".

En aquest sentit, la presidenta balear ha destacat que els pressupostos generals de l'Estat (PGE) s'han aprovat amb "una gran majoria de forces polítiques perifèriques o nacionalistes", des de la pluralitat política i territorial, en les seues paraules. "Crec que és un moment que obri una nova oportunitat per a fer bascular molt més el poder des de Madrid cap a la perifèria. No sols el poder polític, sinó també el poder econòmic", ha afegit.

Illa és molt bon candidat a la Generalitat

Quant a la situació a Catalunya davant de les pròximes eleccions, opina que des de fa temps viu "una situació molt complexa", que ha definit com un problema polític que demana resoldre des de la política, amb acords i al marge de la judicialització.

També ha afirmat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, és un molt bon candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya: "Si fora president de Catalunya, tindríem una gran entesa i una gran possibilitat d'aliances".

També et pot interessar

stats