Arcadi España: "PSPV, Compromís i Podem han sabut combinar pluralitat i responsabilitat"

El director del gabinet del president de la Generalitat ha dit en ‘Les notícies del matí’ que els pressupostos tenen "l'aval del treball dels últims anys".

Presentació de l'acord per als pressupostos 2019
Presentació de l'acord per als pressupostos 2019 / GVA

Els últims pressupostos d'aquesta legislatura tenen el camí lliure per a ser aprovats després que els partits del Botànic signaren, ahir dimarts, l'acord per als comptes públics del 2019. El director del gabinet del president de la Generalitat, Arcadi España, ha valorat en Les notícies del matí que l'acord és "el fruit del treball de tres partits que han sabut combinar la pluralitat i la responsabilitat", així com que el PSPV, Compromís i Podem han considerat que "pactar no és trair, sinó  avançar".

Segons el document signat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el síndic de Podem, Antonio Estañ, els pressupostos marquen "l'agenda del canvi" i estan elaborats "pensant en les persones". En aquest sentit, España ha afirmat que els comptes tenen "l'aval del treball dels últims anys" de govern del Botànic, "el qual es plasma en la millora de la qualitat de vida" de la ciutadania valenciana. 

L'acord de pressupostos inclou algunes de les exigències de Podem en matèria d'habitatge, d'educació universal de 0 a 3 anys i de suport a les pimes. Els pressupostos també preveuen un augment del 20% dels diners destinats a l'atenció primària i la salut mental, i apujaran la dotació per a la dependència i per a l'economia social.

També et pot interessar

stats