Arcadi España demana que els ports invertisquen part dels beneficis en l'àrea d'influència

El conseller ha demanat que aquests recursos es distribuïsquen dialogant amb els alcaldes i les alcaldesses de l'entorn.

El conseller Arcadi España, a les Corts
El conseller Arcadi España, a les Corts / Europa Press

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha reclamat que la llei de ports de l'estat establisca que els ports estiguen obligats a destinar uns percentatges dels beneficis a inversions sostenibles en l'àrea d'influència.

Així, el conseller ha demanat que aquests recursos es distribuïsquen, amb diàleg, amb els alcaldes i alcaldesses de l'entorn. Segons ha dit, una institució com un port, que és molt important a les ciutats, "ha de fer partícip la seua zona d'influència dels beneficis que obté realitzant l'activitat econòmica d'una empresa pública".

Modificacions en el projecte d’ampliació

Arcadi España ha qualificat de bones decisions les modificacions introduïdes pel port de València al projecte d'ampliació nord, després de renunciar a allargar el dic d'abric i a augmentar el dragatge del canal d'accés a la futura terminal de contenidors. No obstant això, ha insistit que seran els tècnics els que han de decidir si és necessària una nova declaració d'impacte ambiental.

Comité d’experts

Així mateix, ha anunciat que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat impulsarà un comité d'experts juntament amb l'Agència Valenciana d'Innovació per a explorar les oportunitats en matèria de transports, mobilitat, i ordenació del territori.

El conseller també ha avançat que realitzaran un projecte pilot en les carreteres de la Generalitat per a provar un "asfalt innovador" que permet absorbir gasos contaminants que emeten els vehicles i reduir la temperatura ambiental i de la superfície del sòl.

Posteriorment, es farà una anàlisi dels nivells de contaminació, amb la finalitat de determinar fins a quins nivells es podria millorar la qualitat de l'aire emprant aquests materials en lloc d'altres convencionals.

També et pot interessar

stats