Aragonès aposta per obrir una nova etapa a Catalunya que faça inevitable l’autodeterminació

El nou president de la Generalitat de Catalunya pren possessió del càrrec

Pere Aragonès a la seua arribada al Palau de la Generalitat de Catalunya
Pere Aragonès arriba al Palau de la Generalitat de Catalunya / Europa Press

El nou president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha afirmat que desitja obrir una nova etapa basada "en una transformació social, verda, feminista i democràtica", però també d'avanç cap a la consecució "de la república catalana" en què siga "inevitable l'amnistia i l'autoderminació".

En el seu primer discurs com a president, una vegada ja ha pres possessió del seu càrrec, Aragonès ha indicat que durant el seu mandat la prioritat serà procurar la felicitat de la ciutadania "sense deixar a ningú arrere", encara que també es compromet a "a fer inevitable l'amnistia i l'autodeterminació".

Aragonès ha dit que ho donarà tot per la seua part per a fer possible aquesta nova etapa, i ha reconegut que "el país viu un moment transcendent" amb "una situació complicada" en tots els nivells.

Després d'agrair al seu predecessor, l'expresident Quim Torra, els seus esforços "en moments molt difícils", el nou president ha insistit en la necessitat d'obrir la nova etapa "amb tota la urgència i sense cap dilació".

"Toca arromangar-se sense por de patir arraps" a fi de "superar les sacsejades que trobem pel camí", ha afirmat Aragonès, que ha explicat que no pensa enganyar a ningú ja que "el repte és majúscul i immens", i ell sap "de les dificultats que tenim davant" amb una crisi econòmica que acreix les desigualtats econòmiques, territorials i socials".

Segons el nou president de la Generalitat, reforçar l'estat del benestar "això és l'autènticament revolucionari" i s'ha compromés a lluitar "per la justícia social i la llibertat nacional de Catalunya" sempre "al servei de la gent".

També et pot interessar

stats