Aquests són els quinze valencians que s’estrenen al Congrés

Dels 33 representats elegits per la Comunitat Valenciana, quinze debuten en la cambra baixa: 7 del PP, 3 del PSPV, 3 de Compromís-Sumar i 2 de Vox

Els quinze nous diputats valencians que s’estrenen al Congrés
Els quinze nous diputats valencians que s’estrenen al Congrés / Marta Galindo (À Punt NTC)

Amb la constitució de les Corts Generals de la XV Legislatura, s'estrenaran en el càrrec més de 170 diputats, entre ells quinze valencians. Dels 33 representats elegits a la Comunitat Valenciana el passat 23 de juliol, quinze ocuparan un escó al Congrés per primera vegada: 7 del Partit Popular, 3 del PSPV, 3 de Compromís-Sumar i 2 de Vox.

Amb 7 diputats de 13, el Partit Popular, la força parlamentària més votada, és la que més cares noves aporta al Congrés. Els nous diputats populars són Esperanza Reynal Reillo, Fernando de Rosa Torner, Alma Elvira Alfonso Silvestre, Alberto Fabra Prat, Joaquín Melgarejo Moreno, Julia Parra Aparicio i Carlos Gil Santiago.

Per a aquest últim, alcalde de Benavites (Camp de Morverdre) i triat per València, formar part del Congrés per primera vegada “és una aventura enorme, molt apassionant i interessant del tot”, com expressava davant els micròfons d'À Punt abans de començar la sessió constitutiva al Congrés.

Per la seua part, i amb onze escons, el PSPV comptarà amb tres diputades en la cambra baixa que desenvoluparan, per primera vegada, aquesta tasca. Es tracta de Carmen Martínez Ramírez, Marta Trenzano Rubio i Araceli Poblador Pacheco.

En Vox, amb cinc diputats, també hi haurà cares noves als escons. Carlos Flores Juberías i David García Gomis estaran per primera vegada al Congrés com a representants de la ciutadania. El candidat de la formació verda a la Generalitat en les últimes autonòmiques i, posteriorment, arran del pacte del PP i Vox a la Comunitat Valenciana, cap de llista de Vox per València en les últimes generals, ha expressat, abans d'accedir al Congrés, que comença aquest nou encàrrec amb “il·lusió i incertesa” i “amb els ulls ben oberts”.

Quant a Compromís-Sumar, i amb l’excepció de Txema Guijarro, triat per Alacant, la renovació és completa. Els nous noms de la formació al Congrés són Àgueda Micó Micó, Nahuel González López i Alberto Ibáñez Mezquita. “Afronte el càrrec amb molta il·lusió i pensant en la importància que té per als valencians i valencianes poder tindre una veu d’esquerres a Madrid”, ha declarat Alberto Ibáñez prop del Congrés.

També et pot interessar

stats