Aquests són els 99 diputats triats per a les Corts

En aquesta desena legislatura hi haurà 53 cares noves al parlament valencià.

Aquests són els 99 diputats triats per a les Corts
Aquests són els 99 diputats triats per a les Corts

Els resultats de les eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana han decidit el repartiment dels 99 escons de les Corts per a aquesta desena legislatura: el PSPV-PSOE obté 27 escons; el PP, 20; Ciutadans, 18; Compromís, 17; Vox, 10, i Unides Podem, 8.

Així, hi haurà una renovació de rostres a l'hemicicle, ja que 53 dels 99 diputats seran nous en aquesta legislatura, encara que alguns ja tenien experiència parlamentària abans del 2015. Per tant, 46 diputats en els últims quatre anys repetiran aquesta desena legislatura.

El PSPV-PSOE tindrà 27 diputats, 4 més que en 2015

Els 10 diputats per València seran Manolo Mata, Gabriela Bravo, Vicent Soler, Mercedes Caballero, José Muñoz, Carmen Martínez, Alfred Boix, Concha Andrés, David Calvo i Rosa Peris.

Per Alacant, també són 10 els escons socialistes i els ocuparan Ana Barceló, José Chulvi, Laura Soler, Manuel Pineda, Toñi Serna, Vicent Arques, Sandra Martín, Francisco Rubio, Rosa de Falastín Mustafá i Jesús Sellés.

Per Castelló obté el seu escó el candidat socialista a president de la Generalitat, Ximo Puig, així com María José Salvador, Ernest Blanch, Sabina Escrig, Carlos Laguna, Ana Besalduch i Francisco Gil.

19 diputats del PP (en perd 12)

El PPCV aconsegueix set escons per València. Són els d'Isabel Bonig, Elena Bastidas, Felipe Javier Carrasco, Jorge Bellver, Alfredo Castelló, María José Català i Juan Carlos Caballero.

A Alacant, també són set els escons, que ocuparan els diputats José Císcar, Eva Ortiz, Adrián Ballester, Elisa Díaz, José Juan Zaplana, José Antonio Rovira i Manuel Pérez Fenoll.

A Castelló, s'uneixen a les files populars cinc diputats: Miguel Barrachina, Luis Martínez, Rubén Ibáñez, Beatriz Gascó i María Luisa Mezquita.

Ciutadans, amb 18, en guanya 5 

Dels 18 escons de Ciutadans, set són per València i corresponen a Toni Cantó, Ruth Merino, Mamen Peris, Carlos Gracia, Jesús Salmerón, Patricia García i Luis Arquillos.

A Alacant, Ciutadans ha obtingut set escons, els de María Quiles, Yaneth Giraldo, Emigdio Tormo, José Antonio Martínez, Fernando Enrique Llopis, Toni Woodward i Rosa Menor.

A Castelló, els diputats de Ciutadans seran Mercedes Ventura, Cristina Gavarda, Eduardo del Pou i Vicente Fernández.

17 per a Compromís (en perd 2) 

Els escons de Compromís per València, a més del de la candidata a la Generalitat, Mónica Oltra, els han obtingut Fran Ferri, Graciela Ferrer, Enric Morera, Juan Ponce, Papi Robles, Carlos Esteve, Nathalie Torres i Jesús Pla. En total, nou escons.

A Alacant, els quatre diputats seran Aitana Mas, Rafael Climent, Josep Nadal i Marian Campello. 

Per Castelló aconsegueix 4 escons si es mantenen els resultats, que ara estan al 99,28% de l'escrutini. Els diputats de la coalició seran Vicent Marzà, Mònica Álvaro i Belén Bachero i l'alcalde de Borriol, Silverio Tena. Aquest quart escó ha estat en disputa entre el PP i Compromís durant una bona part del recompte. 

Vox s'estrena amb 10 escons 

Vox entra a les Corts amb 10 escons, dels quals quatre són per València: el candidat a la Generalitat, José María Llanos, Ángeles Criado, Vicente Manuel Roglà i José Luis Aguirre.

Per Alacant, ocuparan els quatre escons Ana Vega, David García, Miguel Pascual i Ana María Cerdán. A Castelló han obtingut acta María dels Plans Massó i David Muñoz.

Unides Podem-EU en perd 5 i es queda amb 8

Unides Podem ha obtingut un total de tres diputats a la província de València: Pilar Lima, Rosa Pérez Garijo i Ferran Martínez. No ha obtingut escó el fitxatge d'UP, l'exdirigent de Compromís Julià Álvaro.

Per Alacant ha obtingut el seu escó el candidat a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, així com Beatriz Gascó i Estefanía Blanes. A Castelló, els escons d'Unides Podem són els d'Irene Gómez i Cristina Cabedo.

També et pot interessar

stats