Aproven la llei d’acompanyament dels pressupostos, que permetrà als ajuntaments contractar policies interins

El suport del PP permet impulsar l’esmena de la policia local, ja que Unides Podem hi ha votat en contra.

VÍDEO | Aproven la llei d’acompanyament dels pressupostos, que permetrà als ajuntaments contractar policies interins

La llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per a 2020, que conté les mesures fiscals que acompanyen els comptes autonòmics, ha tirat avant aquest dimecres a les Corts amb els vots a favor dels grups del Botànic. El conjunt dels pressupostos es debatrà a partir d’aquesta vesprada i està previst que es voten aquest dijous. 

L’esmena més polèmica ha sigut la que obria la porta a deixar que els ajuntaments puguen nomenar, excepcionalment, policies locals interins en cas d’urgència i necessitat. L’esmena ha sigut aprovada gràcies al suport dels populars, que juntament amb el PSPV i Compromís, hi han votat a favor. Per contra, Unides Podem i Vox hi han votat en contra i Ciutadans s’ha abstingut. 

Des del PSPV han destacat que amb aquesta “esmena” es permet, de forma “garantista”, la interinitat, perquè l’1 de gener acaba la moratòria de la llei valenciana de coordinació de policies locals. En canvi, des d’Unides Podem, el diputat Ferran Martínez ha justificat la negativa del seu grup a aprovar l’esmena argumentant que no soluciona el problema fonamental i ha reivindicat que es reglamente una llei. 

Per la seua banda, la diputada popular Eva Ortiz, tot i que el seu grup ha donat suport a l’esmena, l’ha qualificada de “nyap”. Ortiz ha instat als grups del Botànic a modificar una llei, “que ja va nàixer malament”. 

Més esmenes aprovades

Unes altres esmenes que han prosperat ha sigut una que preveu una bonificació fiscal del 99% en la successió d'empreses en el cas d'autònoms, empreses agrícoles o empreses participades que facturen fins a 10 milions d'euros, i un augment de l'1,9 al 2% de l'impost d'Actes Jurídics que paguen les entitats financeres.

A més, la llei d’acompanyament dels pressupostos aprovada crea l'Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana, que avaluarà els efectes de les mesures introduïdes per les lleis tributàries, i estableix una moratòria –fins a juliol de 2020 o fins que entre en vigor la nova llei del joc– per a autoritzar nous salons de joc, bingos i locals d'apostes.

També et pot interessar

stats