Aproven la creació d’una comissió per a analitzar l’evolució del Brexit

El ministeri ha habilitat un espai en el seu web amb informació sobre les mesures a adoptar en la data d’eixida del Regne Unit.

Membres del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, amb la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo
Membres del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, amb la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo / Europa Press

Una comissió per a estar “atents” a l’evolució del Brexit i les seues conseqüències en les administracions sanitàries. Aquesta és l’última creació del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en col·laboració amb les comunitats autònomes, anunciada per la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo.

“Assegurar l’assistència sanitària als turistes que venen a Espanya i la dels ciutadans espanyols que visiten el Regne Unit és l’objectiu que es persegueix en cas d’un Brexit dur”, ha dit la ministra en funcions. En aquest sentit, Carcedo ha comentat que s’ha ampliat la plantilla de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per a afrontar el treball que ha d’assumir a conseqüència de la no participació del Regne Unit en les polítiques de medicaments; al mateix temps, s’han reforçat els punts d’inspecció fronterera.

El Ministeri ha habilitat un espai en la seua pàgina web amb informació relativa a les mesures que s’hauran d’adoptar en la data d’eixida del Regne Unit de la Unió Europea. A manera de pregunta/resposta, Sanitat proporcionarà informació sobre assumptes relatius a l’assistència sanitària, història clínica, professionals sanitaris, medicaments o productes alimentosos, sanitaris i cosmètics.

També et pot interessar

stats