Aprovats els últims pressupostos autonòmics de la legislatura

El president de la Generalitat Valenciana ha indicat que els comptes per a l'exercici de 2019 són "els més socials de la història".

Imatge d’arxiu d’un ple de les Corts
Imatge d’arxiu d’un ple de les Corts / Europa Press

Les Corts han fet aquest divendres l’últim ple de l’any, en què s'han aprovat els darrers pressupostos autonòmics de la legislatura. Els comptes autonòmics per al 2019 ascendeixen a un total de 16.706,8 milions d'euros, sense tenir en compte el sector públic. Això suposa un augment del 9,9% respecte als de l'exercici actual.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que els pressupostos aprovats aquest matí per les Corts per a l'any 2019 són els més socials de la història, que generaran treball i donaran estabilitat.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en els corredors de les Corts, després d'aprovar-se els pressupostos "dins del termini i en la forma escaient", i ha ressaltat que es tracta d'una "de les poques autonomies que ha complit els terminis". Per això, ha agraït la labor duta a terme pels diferents grups que donen suport al Consell, especialment a Podem, per "la seua responsabilitat a l'hora d'abordar aquest canvi i transformació en la Comunitat Valenciana".

El president de la Generalitat ha explicat que "aquest pressupost millorarà la vida de la ciutadania, és el més social de la història amb més de 13.000 milions invertits en polítiques educatives, sanitàries i de caràcter social, que mourà l'economia valenciana i que crearà 50.000 llocs de treball" i ha emfatitzat que "sobretot genera estabilitat".

El ple de les Corts va donar llum verda aquest dimecres a la coneguda com a llei d'acompanyament als pressupostos, amb el vot a favor del PSPV, Compromís i Podem, pas previ a l’aprovació definitiva dels comptes.

També et pot interessar

stats