Aprovada la llei de la ciència sense nous límits a la contractació indefinida

La contractació temporal s’aplicarà exclusivament als projectes relacionats amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE

Una imatge general del Congrés, aquest dijous
Una imatge general del Congrés dels Diputats / À Punt NTC

La nova llei de la ciència, la tecnologia i la innovació ha salvat aquest dijous en el Congrés l'últim tràmit parlamentari. Així, s’ha rebutjat definitivament establir nous límits per a la contractació indefinida del personal investigador, quan els seus contractes estiguen associats de manera directa a fons europeus.

Aquesta era l'única esmena a la llei que s'havia incorporat durant el pas pel Senat; una esmena del PP –amb el suport de Vox, ERC, el PNB i Junts a la cambra alta– que permetia estendre la temporalitat a tots els contractes vinculats a projectes finançats amb fons europeus.

Un acord in extremis entre el govern i ERC ha propiciat que els republicans tornen a canviar el sentit del seu vot i han impedit així que prosperara.

Així, la llei de la ciència, aprovada definitivament, fixa que la contractació temporal d'investigadors es podrà aplicar exclusivament quan els seus contractes estiguen relacionats d'una forma "estricta" amb l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE, i "només" pel temps necessari per a l'execució dels projectes.

El PP va defensar al Senat –aquest dijous, una majoria del Congrés ha rebutjat aquesta tesi– la importància d'equiparar “totes les contractacions” i d'evitar “qualsevol forma de discriminació”, segons l'origen dels fons amb els quals es finança una contractació, sempre que aquests fons siguen europeus.

També et pot interessar

stats