Antonio Estañ a 'Les notícies del matí': "Tenim una responsabilitat i hem d'estar a l'altura"

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana alerta de la necessitat d'aparcar la crisi estatal per a centrar-se en les eleccions autonòmiques.

Fes clic per a escoltar l'entrevista a Antonio Estañ a les notícies del matí
Fes clic per a escoltar l'entrevista a Antonio Estañ a les notícies del matí

Antonio Estañ, el secretari general de Podem a la Comunitat Valencia, ha analitzat a Les notícies del matí  la situació que travessa la formació morada, després de la crisi interna que ha motivat la decisió d'Íñigo Errejón de no encapçalar la llista a la Comunitat de Madrid amb Podem, i la dimissió posterior de Ramón Espinar, el secretari general de la formació a Madrid. 

Estañ, que ha circumscrit el problema a la capital espanyola i no a la formació en general, s'ha mostrat "cansat" del fet que la realitat del partit es propose com un conflicte de parts, i alhora preocupat perquè les qüestions organitzatives desplacen l'atenció dels "problemes de la gent".

Divendres, el líder de Podem a la Comunitat Valenciana va participar en la crida a la "unitat i la responsabilitat" de la Declaració de Toledo, que van fer pública els secretaris generals autonòmics després de reunir-se a Castella-la Manxa. 

Antonio Estañ entén, quan falten quatre mesos per a les eleccions generals, que la preparació d'aquests comicis ha de ser la prioritat de la formació, perquè esdevé un "repte enorme" en un "moment crucial", entre altres motius per la pujada de la ultradreta, que encapçala Vox, i que amenaça "amb passos enrere". 

"Tenim una responsabilitat i hem d'estar a l'altura", explica Estañ, que apel·la a la "humilitat" de tots representants del partit per a respondre a la demanda d'unitat de les bases. 

Les negociacions amb EU, en parèntesi

Antonio Estañ considera que el conflicte de Madrid no hauria d’afectar els acords preelectorals de Podem i d'Esquerra Unida per al tancament d'una llista conjunta a la Comunitat Valenciana, malgrat que la formació ha donat l'orde de no tancar pactes a nivell local. El líder de Podem ho considera normal, a l'espera d'una entesa a nivell autonòmic, que segons Estañ es troba en una fase de reflexió. "Es pot avançar, s'ha avançat molt i s'ha mostrat responsabilitat, però ens hem donat uns dies de parèntesi per a reflexionar-ho", explica.

També et pot interessar

stats