Antonio Lorenzo dimiteix com a regidor de l'Ajuntament de Castelló

L'executiva del PSPV a la província de Castelló proposarà Santi Pérez com a portaveu del Grup Socialista a la Diputació de Castelló.

Arxiu
Arxiu

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Castelló i diputat socialista de Castelló, Antonio Lorenzo, ha anunciat aquest divendres que dimiteix dels càrrecs després de declarar fa unes setmanes en la investigació que instrueix el jutjat número 1 de Castelló per l'emissió de presumptes factures falses durant la seua etapa al capdavant de la subdelegació del govern a Castelló.

Segons ha indicat, desconeix els detalls d'aquest procediment encara que, després d'haver declarat davant de la policia fa unes setmanes, “pot quedar qüestionada” la gestió de determinats tràmits administratius en la Subdelegació. A partir d'ara, diu que tornarà al seu treball com a funcionari de la Generalitat.

“Amb la meua dimissió vull que aquesta situació genere el menor mal possible al meu partit, el PSPV, i al projecte de regeneració pública i modernització política i social que lidera al costat de la resta de les esquerres a la nostra ciutat i el conjunt del País Valencià”, ha assegurat Lorenzo en la compareixença de comiat. 

El fins ara regidor socialista assegura que en el seu recorregut de 33 anys en l'administració, sempre ho ha fet amb la convicció "d'obrar honestament". “Quan vaig decidir entrar en la política institucional, ho vaig fer amb una màxima per a mi irrenunciable: que mai haguera d'abaixar la mirada en creuar-me amb els meus veïns, que mai haguera d'explicar a les meues filles per què el seu pare havia actuat contra els interessos de l'administració pública i de la ciutadania”, ha dit Lorenzo. 

El PSPV mostra suport a Lorenzo

L'executiva provincial del PSPV-PSOE i el Grup Socialista en la Diputació han mostrat el seu "reconeixement i suport total" cap a la persona d'Antonio Lorenzo, qui "ha tornat a donar una nova mostra de l'exemplaritat que ha caracteritzat tota la seua singladura política des que en 2007 va accedir a l'exercici d'un càrrec públic".

Així, els socialistes han explicat que, "amb la màxima generositat", sense estar investigat judicialment, però sent conscient que existeix una investigació policial que coincideix amb el període en el qual va estar al capdavant de la Subdelegació del Govern, ha decidit renunciar a tots els seus càrrecs "per a no perjudicar ni al Partit Socialista ni al projecte de canvi iniciat a la ciutat de Castelló en 2015 amb Amparo Marco".

Santi Pérez serà portaveu a la Diputació de Castelló

L'executiva del PSPV a la província de Castelló proposarà aquest dissabte l'alcalde de Forcall, Santi Pérez, com a portaveu del Grup Socialista a la Diputació de Castelló, en substitució de Lorenzo.

L'executiva socialista també proposarà per a substituir Santi Pérez, actual portaveu adjunt del Grup Socialista a la Diputació, al portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de la Vall d'Alba (Castelló), Fernando Grande.

Aquestes propostes es realitzaran en una reunió que se celebrarà aquest dissabte, 2 de febrer, a Onda (Plana Baixa).

També et pot interessar