Antonio Estañ: “És lògic que el nom de Dalmau es pose damunt la taula com a possible conseller”

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana assenyala que cal reflexionar sobre el lideratge del partit una vegada passen les negociacions de govern.

Antonio Estañ en 'À Punt Notícies matí'
Antonio Estañ en 'À Punt Notícies matí'

Ni més ni menys representació que l’atorgada per la ciutadania. És el pes que demana Podem en les negociacions per a formar govern, tant en l’àmbit estatal com en l’autonòmic. En aquest sentit, creu que el resultat dels comicis municipals “no ha de ser moneda de canvi” i que ara cal anar cap a un debat programàtic. A pesar d’això, ha reconegut que el nom del candidat de Podem a la Generalitat es reivindicarà per a formar part del nou govern autonòmic. “És lògic que el nom de Dalmau es pose damunt la taula com a possible conseller”, ha assegurat.

Estañ ha sigut clar sobre l’anàlisi dels resultats del seu partit en les eleccions municipals i europees, que ha qualificat de “negatius”, i ha convidat a una autocrítica i reflexió “honesta i pausada”. Creu que hi ha hagut dos factors fonamentals que han influït en la baixada de vots a la formació morada: d'una banda, externs, amb la desmobilització de l’electorat; d’altra, interns, per “la sensació de divisió interna que s’ha traslladat a la ciutadania”, segons ha comentat.

En aquest sentit, el secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana ha fet una crida a la “reflexió profunda” i “a tots els nivells” una vegada acaben les negociacions per a formar govern en l’àmbit estatal i autonòmic, inclòs el lideratge del partit. En aquest sentit, Estañ té clar que Podem hauria de formar part del govern de Pedro Sánchez. “Hem de tindre ministeris al govern central i fer valdre el suport que ens ha donat la ciutadania”, ha assegurat. Creu que la presència de diferents forces en el govern pot ser positiu per a enriquir les propostes i satisfer “millor” les demandes de la ciutadania.

També et pot interessar

stats