Antonio Estañ: “Hem de garantir que les polítiques de canvi no es desvien”

El secretari general i síndic de Podem, Antonio Estañ, assegura que cal centrar-se en els objectius i no en els partits polítics.

El secretari general i síndic de Podem, Antonio Estañ, als estudis de ràdio d'À Punt Mèdia
El secretari general i síndic de Podem, Antonio Estañ, als estudis de ràdio d'À Punt Mèdia

Amb motiu de l’inici del curs polític, el secretari general i síndic de Podem, Antonio Estañ, ha visitat Les notícies del matí.  El portaveu de la formació morada ha demanat que “no es parle dels conflictes entre els partits, sinó que es prioritzen els vertaders problemes dels valencians”.

Estañ ha destacat que “davant la perspectiva electoral, no s'hauria de parlar de conflictes, sinó dels objectius del govern del Botànic”. Abans de la reunió prevista hui amb Ximo Puig, el portaveu de Podem ha afirmat que “cal plantejar les prioritats amb vista a l’inici del curs polític en l’últim tram de la legislatura”. 

Estañ ha confirmat que en la reunió amb el president de la Generalitat es tractaran els pròxims pressupostos: “Estem preparant propostes i una agenda legislativa comuna per a complir el màxim possible. Els primers temes són les polítiques d'habitatge i de dependència, l’eliminació dels barracons o la reducció de les llistes d’espera de Sanitat. En definitiva, que la ciutadania puga veure les millores de l’estat de benestar”. 

Davant de les recents declaracions de Mònica Oltra en À Punt Directe, en què assegurava que Podem anava a votar els pressupostos, el síndic de Podem ha respost que “no s’han iniciat els contactes, però la nostra predisposició és aprovar-los, sempre que complisquen amb les prioritats que marquem". Estañ ha afegit que es reflectisquen les reivindicacions de la formació morada.

Estañ ha recordat: “No volem marcar línies roges pel que fa als pressupostos, però sí que pensem que hi ha unes prioritats molt clares. Volem pressupostos de continuïtat que han de ser molt ambiciosos en l’àmbit social”.

Balanç de la legislatura 

Antonio Estañ ha valorat els tres anys de legislatura i ha assegurat que “alguns objectius s’han complit, però es veritat que certes inèrcies del PP continuen, en urbanisme i en polítiques de treball, per exemple. Continuem vivint d’aquest model precari que ens ha portat fins ací. La ZAL de València, el corredor mediterrani… hi ha faltat certa ambició. El Botànic ha de revalidar-se, hem de garantir que les polítiques de canvi no es desvien”.   

Finalment, el portaveu de la formació morada, ha afirmat: “La millor manera de presentar-se a les eleccions és amb els deures fets, per tant, sí que pretenem redirigir aquest últim any. Però no parlarem de partits, sinó d’objectius”. 

També et pot interessar

stats