Anticorrupció vincula Cospedal amb l’espionatge a Bárcenas pels “documents comprometedors” que tenia sobre ella

Així s'assenyala en l'informe que el Ministeri Públic ha presentat davant el jutge de l'Audiència Nacional

L'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal en una imatge d'arxiu amb l'extresorer del partit Luis Bárcenas
L'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal en una imatge d'arxiu amb l'extresorer del partit Luis Bárcenas / Efe.

La Fiscalia Anticorrupció vincula l’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro amb l'operació Kitchen –l'operatiu parapolicial que es va crear per a sostraure documents a l’extresorer del partit Luis Bárcenas– per la "documentació comprometedora" que aquest tindria sobre ella.

Així s'assenyala en l'informe, de 56 pàgines que el Ministeri Públic ha presentat davant el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que investiga la peça Kitchen dins del macrosumari per activitats irregulars del comissari jubilat a la presó José Manuel Villarejo.

La seua vinculació amb el cas deriva, segons els fiscals, de l'interés personal que Cospedal tindria en l'operació per dues raons: directament com a afectada per documentació suposadament comprometedora per a ella mateixa i indirectament com a secretària general del partit.

El seu marit, López del Hierro, apareix en la investigació com la persona que va posar en contacte Andrés Gómez Gordo, responsable de la seguretat de la seua esposa, amb Villarejo, perquè aquest manipulara el xòfer de Bárcenas.

Així es reflecteix en diverses converses que va mantindre Villarejo amb el seu soci Adrián de la Joya i el comissari Jose Luis Olivera, incorporada a l'ofici policial inicial.

D'aquestes es deriva, a més, que dins d'aquests "encàrrecs puntuals" que li hauria fet el PP a Villarejo estaria, identificat pel mateix comissari, la "suposada destrucció d'ordinadors del Partit Popular", en al·lusió als dispositius de Bárcenas danyats que van donar lloc a una causa judicial.

També et pot interessar

stats