Anticorrupció va detectar els delictes de Zaplana mentre investigava Rus pel cas Taula el 2015

Segons ha sabut À Punt Notícies, el cas Erial es va destapar fa més de tres anys durant la investigació del cas Taula

Eduardo Zaplana arriba a Benidorm acompanyat per agents de la Guàrdia Civil per a l'escorcoll del seu xalet
Eduardo Zaplana arriba a Benidorm acompanyat per agents de la Guàrdia Civil per a l'escorcoll del seu xalet / Morell (EFE)

El cas Erial es va destapar ara fa més de tres anys durant la investigació del cas Taula, en què hi ha 80 imputats, entre ells l'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, i l'excúpula del Partit Popular de València, a més de nombrosos empresaris.

La investigació es va iniciar l’any 2015 a València quan la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil investigaven Alfons Rus dins el cas Taula abans que es produïren les detencions al gener del 2016. Aleshores van tindre coneixement d’un fet delictiu comés presumptament per Eduardo Zaplana però com que que formalment l’expresident de la Generalitat no estava sent investigat en la causa, el jutjat va decidir que una altra sala emprenguera la instrucció judicial. La titular del número 8 de València va rebre el cas per torn i des d’aleshores ha estat recollint la informació que ha portat Eduardo Zaplana i sis persones més a ser detingudes aquest dimarts per blanqueig de capitals i frau fiscal

Anticorrupció també vol conéixer l’origen dels 10 milions d’euros que haurien cobrat en comissions. Per això està citant a declarar diversos testimonis —entre ells l'autodenominat yonkie dels diners, Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa— que completaran el relat dels deu investigats.

El fiscal del cas Erial és el mateix que el del cas Taula, una operació que va esclatar públicament al gener del 2016  i que ha fet que s'hagen imputat 80 persones. A més d'empresaris valencians, investiguen els antics responsables de la Diputació de València Alfons Rus, Máximo Caturla, Juan José Medina o Marcos Benavent, a més de la cúpula del PP a l'Ajuntament de València durant el mandat de Rita Barberà.

També et pot interessar

stats