Anticorrupció investigarà la tresoreria de Vox a València

Una denúncia de la militància motiva la investigació per a aclarir si hi ha una caixa B, que el partit nega.

El president de Vox València, José María Llanos, aquest dimecres
El president de Vox València, José María Llanos, aquest dimecres / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació sobre les finances de Vox a València arran d'una denúncia que apunta a una possible caixa B d'aquest partit en l'àmbit local i d'un possible ús irregular de dades dels militants.

La denúncia que ha originat les investigacions prèvies la presentaren davant del ministeri públic la setmana passada militants de Vox a València. L'escrit relata que la direcció del partit podria haver utilitzat dades personals de militants per a donar aparença de legalitat a ingressos de diners de procedència desconeguda. A més, apunta al pagament en metàl·lic, sense factura, de despeses de la formació.

Anticorrupció ha informat que s'ha obert la investigació, a partir d'aquesta denúncia, per a esclarir si existeixen indicis que realment hagen pogut succeir els fets que relata la denúncia, perquè en aquest cas podrien haver-se produït tant delictes relacionats amb el finançament il·legal com contra la protecció de dades.

Vox València nega que tinga una caixa B

El president de Vox València, José María Llanos, ha negat que hi haja una caixa B en el partit: “No hi ha res, en absolut, mai hi ha hagut un cèntim de finançament il·legal en Vox València”, ha recalcat, després de saber-se la investigació d’Anticorrupció. Llanos ha defés els comptes “perfectament sanejats” de la formació i ha dit que estan “completament tranquils”.

També et pot interessar

stats