Anticorrupció investiga dos regidors de Compromís a Palma de Gandia per suborn

La Fiscalia remet una denúncia al jutjat per intentar comprar el vot d'un independent per a guanyar una moció de censura contra l'alcaldessa.

Anticorrupció investiga dos regidors de Compromís a Palma de Gandia per suborn
Anticorrupció investiga dos regidors de Compromís a Palma de Gandia per suborn

La Fiscalia Anticorrupció investiga dos regidors de Compromís de Palma de Gandia (Safor) per un delicte de suborn que suposadament van cometre en intentar comprar el vot d'un altre regidor independent per a guanyar una moció de censura contra l'alcaldessa socialista del municipi, María Trinidad Miñana Roig.

En un escrit amb data 21 de desembre, al qual ha tingut accés À Punt, la fiscal Virginia Abad proposa al fiscal en cap de la província de València interposar una denúncia davant el jutjat per la presumpta comissió d'un delicte de suborn, arreplegat en l'article 424 del Codi Penal. Després d'escoltar l'enregistrament que el regidor denunciant dels fets va fer de l'intent de suborn, el ministeri públic demana que declaren com a investigats els regidors de Compromís acusats, Manuel Sansaloni Molió i Ricardo Pastor Vidal.

Aquest presumpte cas de corrupció política es va produir sobre David García Mascarell, regidor d'Esports, Indústria i Joventut de l'Ajuntament de Palma de Gandia, que estava triat com a independent en les llistes del PSPV. El polític va ser citat pels regidors de Compromís a una reunió en un bar, que ell mateix va gravar en un dispositiu electrònic per a després portar l'enregistrament a la Fiscalia.

A principis de desembre, Anticorrupció va començar una investigació sobre els fets. En l'escrit de denúncia, el ministeri públic demana diferents diligències al jutjat, entre altres, que cride a declarar com a investigats els dos regidors acusats i, com a testimoni, el denunciant.

En les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, Compromís va ser la força més votada a Palma de Gandia, amb quatre regidors. Al mes de juny, la candidata del partit valencianista, Escrivà, va ser proclamada alcaldessa, però va morir al novembre. En un ple extraordinari triaren per a substituir-la María Trinidad Miñana, de la llista del PSPV, amb els vots dels tres regidors del PP i de David García Mascarell, el denunciant dels fets que ara investiga Anticorrupció. Els dos regidors denunciats de Compromís van reunir-se amb ell amb l'objectiu de recobrar suport per a una moció de censura contra Miñana, segons fonts de l'entorn dels investigats en el cas. La moció de censura mai va a arribar a presentar-se.

L'escrit de la Fiscalia detalla que li explicaren a Mascarell que la condició que tenia de regidor “no adscrit” podria dur-li “problemes” perquè, segons el Tribunal Suprem, “els regidors no adscrits no podien ostentar cap càrrec en l'equip de govern i, en cas que ho hagueren fet, estaven obligats a restituir les quantitats que havien cobrat”. “Després de l'advertiment, li van plantejar la possibilitat de convocar una moció de censura, li van explicar com havia de fer-se, i li van oferir certs beneficis econòmics a canvi que variara el sentit del seu vot i donara suport a la candidatura de Compromís”, afig la Fiscalia. La denuncia desgrana els oferiments que li van fer al regidor, entre els quals hi ha mantindre la titularitat d'Esports i cobrar una quantia íntegra encara que altres persones desenvoluparen per ell la faena si no tenia prou temps, o un salari mensual de 1.000 euros i la possibilitat de promocionar el negoci particular a través de les activitats esportives que projectara l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats