Anticorrupció investiga quatre caixes de seguretat de Consuelo Ciscar

Reclama una condemna de sis anys de presó i una multa de 144.000 euros per a l'exdirectora de l'IVAM.

Anticorrupció investiga quatre caixes de seguretat de Consuelo Ciscar
Anticorrupció investiga quatre caixes de seguretat de Consuelo Ciscar
12 de desembre 2019 - 18:56

El jutjat d'instrucció número 21 de València ha acordat que s'investiguen quatre caixes de seguretat de les quals disposava Consuelo Ciscar quan ocupava el càrrec de directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Segons la Fiscalia Anticorrupció, les caixes van ser obertes a nom de Ciscar en tres bancs diferents, una al Deustche Bank, una al Banc Santander i dues a Bankia. Són aquestes dues últimes les que van ser obertes i cancel·lades coincidint amb els anys en què Ciscar va ocupar la direcció del centre. Per això, se sol·licita a les entitats bancàries que remeten el contracte de lloguer de les caixes, el llistat d'entrades, la relació de persones autoritzades per a accedir a les mateixes i la data de cancel·lació, en cas que ja no estiguen llogades.

D'altra banda, la Fiscalia també ha sol·licitat que s'investigue el possible desviament de fons de l'IVAM a una galeria d'art madrilenya que va exposar obres del fill de Ciscar, i posteriorment va vendre obres d'art al museu valencià per un valor de 41.760 euros.

Pels fets, la Fiscalia Anticorrupció reclama una condemna de sis anys de presó i una multa de 144.000 euros per a Ciscar pels delictes continuats de falsedat, prevaricació i malversació en la seua modalitat agreujada.

També et pot interessar

stats