Anticorrupció demanarà que es reactive la investigació sobre l'organització de la Fórmula 1 a València

Cita a declarar la Intervenció sobre el contracte pel qual el Consell va substituir Bancaixa com a avaladora de Valmor.

Imatge d'arxiu de la Fórmula 1 a València
Imatge d'arxiu de la Fórmula 1 a València / Valdrin Xhemaj (Efe)

La Fiscalia Anticorrupció demanarà reactivar la investigació sobre l'organització de la Fórmula 1 a València amb la citació del responsable de la Intervenció de la Generalitat que va elaborar un informe sobre el contracte pel qual el Consell va substituir Bancaixa com a avaladora de l'empresa Valmor.

Aquest contracte va ser signat el 19 de juliol de 2011 per Francisco Camps, un dia abans que dimitira com a president de la Generalitat, i concerneix l'empresa organitzadora dels primers grans premis de Fórmula 1 que van tindre lloc a València.

Aquesta diligència es va acordar però va ser suspesa, igual que una altra, que ara la fiscal pretén igualment reactivar. Consisteix en la traducció de l'anglés a l'espanyol de diversos correus electrònics que obrin en la causa, encara que el termini d'instrucció està prescrit.

La Viceintervenció de la Generalitat va presentar un informe al jutjat el 2017 en el qual considera que les obligacions assumides per la Generalitat en substitució de Bancaixa no van complir els requisits establits perquè el Consell preste avals. Segons l'informe, l'aval, com qualsevol altre compromís de despesa pública, hauria d'haver rebut el suport pressupostari o haver sigut tramitat legalment.

El resultat d'aquestes dues diligències interessades per la Fiscalia podrien ser determinants per al futur d'aquesta causa, és a dir, si l'expresident Camps és processat o si finalment Anticorrupció opta per sol·licitar el sobreseïment, com va fer recentment en una altra de les causes sobre la Fórmula 1 en les quals s'investigava Camps i altres ex-alts càrrecs.

També et pot interessar

stats