Anticorrupció demana la retirada del passaport al xòfer de Bárcenas

Sergio Rios haurà de comparéixer cada quinzena i no podrà eixir d'Espanya.

Sergio Ríos ha tornat a ocultar la seua cara a l'entrada dels jutjats
Sergio Ríos ha tornat a ocultar la seua cara a l'entrada dels jutjats / Rodrigo Jimenez (Efe)

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García la retirada del passaport a l'ex-xòfer de Luis Bàrcenas, Sergio Ríos, la prohibició d'eixir d'Espanya i l'obligue a comparéixer quinzenalment en un jutjat.

Tot i que no és la primera vegada que acudia a declarar com a investigat, en aquesta ocasió és l'única en què ha parlat. I ho ha fet sobre l'operatiu policial pel qual suposadament hauria cobrat diners procedents de fons reservats per a sostraure documentació sensible sobre el Partit Popular, que estava en possessió de Bárcenas.

Interior ha reconegut Kitche

n

Els fets pels quals s'investiga Ríos, s'inclouen en la setena peça separada del cas Tàndem, que investiga les activitats presumptament il·lícites del comissari José Manuel Villarejo, ja en presó provisional.

Segons les investigacions, Villarejo hauria captat Ríos com a confident per a sostraure papers a Bárcenas a canvi d'uns 2.000 euros al mes que eixirien dels fons reservats del Ministeri de l'Interior. Per la seua banda, el ministeri ha reconegut l'existència de l'operació Kitchen després que el Consell de Ministres desclassificara el relatiu a aquesta operació.

Ríos ha sigut el primer de la llista d'investigats citats aquesta setmana a declarar en relació amb aquest assumpte. Dimecres s'espera la compareixença de Luis Bárcenas i la seua dona, Rosalía Iglesias, que estan personats com a acusació particular pel presumpte robatori de documents i acudeixen en qualitat de testimonis. Dijous es prendrà declaració a Villarejo, que, com ha informat Europa Press, ha sol·licitat que se li prenga declaració per videoconferència per motius de salut.

També et pot interessar

stats