Anticorrupció demana investigar la declaració de Camps en el juí de la visita del papa per un delicte de fals testimoni

Considera que va incórrer en un delicte de fals testimoni davant el tribunal.

Camps, després de declarar en el juí per la visita del papa a València
Camps, després de declarar en el juí per la visita del papa a València / À Punt NTC

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat, durant la intervenció en el juí de la trama Gürtel per la visita del papa a València durant el 2006, que s'investigue l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per un delicte de fals testimoni. Camps, que no està imputat en aquesta causa, sí que estava citat a declarar com a testimoni. S'investiga el pagament de comissions en el contracte de l'antiga Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per la retransmissió de la visita del papa Benet XVI a València.

En la declaració de l'expresident valencià, el 18 de juny passat, la Fiscalia Anticorrupció va intentar esbrinar si Camps era la persona que ordenava contractar amb les empreses de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana. Diversos testimonis, entre ells el delator de la Gürtel, l'havien assenyalat com la via d'entrada de la xarxa corrupta a la ciutat pel seu contacte directe amb Álvaro Pérez, el Bigotes, altre dels líders de la trama i exgerent d'Orange Market.

Però Camps va negar conéixer el Bigotes i va dir que només mantenien una relació professional. També va dir que no havia donat instruccions a l'exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García perquè el subministrament de les pantalles i la megafonia que s'instal·laren durant la visita papal s’assignara a l'ens públic. Va dir que aquest tipus de decisions les prenia el Vaticà. A més, va assegurar que el seu lloc de president d'honor de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, l'ens que va organitzar l'esdeveniment, era representatiu, fet pel qual no realitzava funcions executives.

La Fiscal Anticorrupció ha reclamat, igualment, que es procedisca a investigar per possible fals testimoni dos testimonis més, entre ells l'excap dels serveis jurídics de Radiotelevisió Valenciana. Segons ha recordat, "van ser degudament advertits quan se'ls va prendre jurament o promesa de dir veritat, i hi van faltar clarament en fets que poden ser clarament constatables".

El juí per la visita del papa Benet XVI a València el 2006 inicia la recta final i es preveu que la vista oral acabe divendres. Si es compleix el calendari, la sentència podria fer-se pública el mes d'octubre o novembre.

També et pot interessar

stats