Anticorrupció demana interrogar Corinna per videoconferència per les comissions de l'AVE a la Meca

Les gestions de la Fiscalia Anticorrupció amb l'oficina antifrau britànica no han donat cap resultat.

El rei emèrit Joan Carles I i la princesa Corinna, en una imatge d'arxiu
El rei emèrit Joan Carles I i la princesa Corinna, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia Anticorrupció ha traslladat una petició a la Serious Fraud Office (SFO), l'oficina antifrau britànica, per a tractar de localitzar i interrogar Corinna zu Sayn Wittgenstein en relació amb les diligències d'investigació obertes sobre comissions de fins a 80 milions d'euros, presumptament irregulars, cobrades en l'AVE a la Meca. Segons fonts d'Anticorrupció citades, la gestió amb l'SFO no ha donat encara cap resultat. 

Curiosament diversos mitjans de comunicació han aconseguit contactar amb la defensa de l'amiga del rei emèrit la qual, segons les mateixes fonts, hauria traslladat la seua disposició a col·laborar amb les institucions espanyoles tot i negar cap intervenció en l'acord sota sospita.

La Fiscalia va iniciar una investigació sobre les presumptes comissions il·legals de l'AVE a la Meca després que l'Audiència Nacional va tancar la peça anomenada Carol dins el cas Tàndem, que investigava una conversa mantinguda el 2015 entre l'empresària alemanya d'origen danés i el comissari jubilat, ara en presó preventiva, José Manuel Villarejo.

Concretament, Corinna parla en la conversa d'un terreny al Marroc al seu nom que atribueix al rei emèrit, de comptes a Suïssa que hauria tingut el monarca i de comissions que Joan Carles I va percebre, segons sembla, pel contracte de l'AVE a l'Aràbia Saudita, adjudicat el 2011 a empreses espanyoles.

Malgrat les implicacions que es podrien derivar de la conversa respecte al rei emèrit, en aquell moment es va informar que el monarca no podia ser investigat per gaudir d'inviolabilitat penal reconeguda al cap de l'Estat, si bé es va mantindre la peça oberta per a investigar la possible responsabilitat d'altres persones per aquests fets.

També et pot interessar

stats