Anticorrupció demana la imputació d’Aguirre i Cifuentes per la caixa B del PP de Madrid

Exigeix que es cite com a investigades les expresidentes de la Comunitat de Madrid pel presumpte finançament irregular del partit.

Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, en una foto d'arxiu
Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, en una foto d'arxiu / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge Manuel García Castelló, que instrueix el cas Púnica, que cite com a investigades les expresidentes de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes pel presumpte finançament irregular del PP regional.

La UCO situa Aguirre en reunions clau en què presumptament s'hauria negociat el finançament irregular de la formació política durant diverses campanyes electorals. Per tot això, sol·licita al magistrat instructor que la cite a declarar en qualitat d'investigada.

El jutge García Castelló estudiarà a fons l'escrit presentat per Anticorrupció abans de prendre una decisió sobre la imputació o no d'Aguirre. Les acusacions populars d'aquest cas fa temps que insisteixen al magistrat perquè incloga en la investigació l’exdirigent madrilenya per aquest mateix assumpte.

Pel que fa a Cifuentes, la UCO també la va vincular amb irregularitats en pagaments a Fundescam i diferents despeses electorals de campanyes del PP de Madrid en 2007. També va destacar que era "partícip i coneixedora" d'irregularitats en l'adjudicació del servei de cafeteria, cuines i menjadors de l'Assemblea de Madrid a l'empresari Arturo Fernández en els anys 2009 i 2011.

També et pot interessar

stats