Anticorrupció demana dos anys i mig de presó per a Camps pel cas Gürtel

La fiscalia l'imputa els delictes de frau i prevaricació administrativa per les adjudicacions a la trama corrupta d'Orange Market.

Francisco Camps

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat una condemna de dos anys i mig de presó per a l'expresident del Consell Francisco Camps per delictes de frau i prevaricació administrativa en el cas dels suposats tripijocs en l'adjudicació de la Generalitat a l'empresa de la trama Gürtel Orange Market en l'edició de Fitur de l'any 2009.

Després d'una fase d'instrucció de poc menys d'un any en l'Audiència Nacional, Camps va ser processat a principis de juny després que el jutge José de la Mata va constatar que existeix "un arsenal d'indicis, molts consistents, cada un d'ells suficientment acreditat, que permet afirmar que el llavors president de la Generalitat va participar en el direccionament del contracte de Fitur 2009 a favor d'Orange Market".

Tot i que el magistrat proposava jutjar l'expresident per un delicte de prevaricació, també deixava oberta la porta una imputació més àmplia en aquesta peça 5 del cas Gürtel, ja que fins a aquell moment l'havia investigat també per frau. I, precisament, aquests són els dos delictes que Anticorrupció ha inclòs en el seu escrit d'acusació.

 

La declaració que va prestar en seu judicial el que va ser el màxim dirigent d'Orange Market, Álvaro Pérez Alonso, el Bigotes, va ser clau per al processament de l'exdirigent del Partit Popular.  

El PSOE eleva la petició de pena a nou anys de presó

Per la seua banda, l'acusació popular, que exerceix el PSOE, imputa Camps un delicte continuat de malversació en concurs amb prevaricació i un altre de tràfic d'influències, pels quals eleva la petició de pena a nou anys de presó. A més, sol·licita contra el dirigent popular quinze anys d'inhabilitació absoluta i setze d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

L'escrit d'acusació argumenta que l'expresident de la Generalitat va exercir un paper "decisiu", ja que entén que sense les seues "indicacions directes i personals" hauria sigut "impossible" que l'adjudicació en Fitur a la trama Gürtel.

També et pot interessar

stats