Angela Merkel obri el primer Fòrum per la Pau

Pedro Sánchez ha defensat en la seua intervenció que cal donar la batalla a favor del multilateralisme.

El president del govern central, Pedro Sánchez, i el president de França, Emmanuel Macron a París
El president del govern central, Pedro Sánchez, i el president de França, Emmanuel Macron a París / Etienne Laurent (Efe)

100 anys després, la commemoració de l'armistici de la Primera Guerra Mundial ha reunit aquest diumenge a París els mandataris de 84 països i organismes internacionals. El president francés ha tractat de fer una trobada projectada cap a un futur de pau i concòrdia. Pel matí, el president Emmanuel Macron ha actuat d'amfitrió en els actes d'homenatge a la fi de la Gran Guerra.

Per la vesprada s'ha iniciat el primer fòrum per la pau, on Angela Merkel ha coincidit amb el que havia expressat Macron en el seu discurs davant l'Arc del Triomf: el projecte europeu de pau, ha dit, està amenaçat pel nacionalisme i el populisme. La mateixa idea ha expressat el president del govern central, Pedro Sánchez, que ha remarcat que cal donar la batalla a favor del multilateralisme. Sánchez ha defensat que el desafiament de l'escalfament global “està relacionat amb el multilateralisme, i amb la batalla que s'ha de lliurar contra aquelles que plantegen retrocessos”.

El president espanyol ha reivindicat també la fraternitat com el valor que ha d'impulsar la lluita contra el canvi climàtic perquè és necessari ser solidaris amb les generacions futures perquè “hem de posar-nos en les sabates de gent que viu a milers de quilòmetres i pensar que la seua sort també és la nostra”. Per al president, la lluita contra el canvi climàtic “no és una qüestió de països rics, sinó de desenvolupament sostenible” i per això ha remarcat que s'han de prendre decisions a llarg termini.

També et pot interessar

stats