Andalusia tanca la campanya d'unes eleccions molt obertes i en clau estatal

Forta presència dels líders polítics estatals en la nit de tancament, excepte Sánchez, que es troba al G20.

Debat electoral entre Susana Díaz, Juanma Moreno, Juan Marín i Teresa Rodríguez en Canal Sur. Europa Press
Debat electoral entre Susana Díaz, Juanma Moreno, Juan Marín i Teresa Rodríguez en Canal Sur. Europa Press

Aquest divendres acaba la campanya electoral a Andalusia, marcada per la incertesa de qui presidirà la Junta. Els comicis s'estan interpretant com un avançament de les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim mes de maig i també com una mena de termòmetre d'un possible avançament electoral de les generals. Tot i que les enquestes apunten que el PSOE, amb Susana Díaz al capdavant, tornarà a ser la força més votada, es desconeix si podrà governar en solitari o en coalició. 

D’altra banda, aquesta campanya manté els dubtes sobre quina serà la segona força més votada, que previsiblement es disputarà entre el Partit Popular i Ciutadans, i si Vox  aconseguirà obtindre per primera vegada representació en un parlament autonòmic.

Per acabar la jornada electoral, els candidats a presidir la Junta d’Andalusia estan acompanyats dels líders dels seus partits, excepte Susana Díaz, ja que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es troba a Buenos Aires per a assistir a la cimera del G20. 

D’aquesta manera, tant l’actual presidenta d’Andalusia, com el candidat del PP, Juanma Moreno i el candidat per Ciutadans, Juan Marín, clausuren la jornada a Sevilla, acompanyats de Pablo Casado i Albert Rivera, respectivament. Per la seua banda, la candidata d’Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, celebrarà el seu acte final juntament amb Pablo Iglesias a Torremolinos. 

Possible irrupció de Vox 

Finalment, Vox, que aspira a obtindre per primera vegada representació en un parlament autonòmic, celebrarà un acte de finalització de campanya també a Sevilla, en el qual participaran el president del partit, Santiago Abascal i el candidat a la presidència de la Junta, Francisco Serrano.

També et pot interessar

stats