Andalusia rubrica aquest dimecres el canvi de cicle polític

Juanma Moreno (PP) es convertirà en el primer president no socialista de la Junta en 36 anys

El candidat del PP a la presidència de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, a l’inici del seu discurs d’investidura. José Manuel Vidal (Efe)
El candidat del PP a la presidència de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, a l’inici del seu discurs d’investidura. José Manuel Vidal (Efe)

El president del PP andalús, Juanma Moreno, es convertirà aquest dimecres en el primer president no socialista de la Junta d’Andalusia. Moreno afronta aquest dimecres la segona sessió del seu debat d’investidura en el qual exposa el seu model per a un canvi “assenyat i tranquil”. 

Aquest dimecres serà el torn dels grups parlamentaris, que tindran disponibles per a respondre al candidat amb 30 minuts inicials i 10 més per a la rèplica. Serà aquest el moment en què la cambra presencie la primera intervenció de l’expresidenta socialista Susana Díaz com a cap de l’oposició. En acabar el debat, Moreno es convertirà en el primer president andalús del Partit Popular, després d’obtenir en primera votació una majoria absoluta, gràcies als suports de Ciutadans i Vox.

El PP encara el debat amb una còmoda majoria parlamentària de 59 diputats que li garanteix dos pactes; el principal, amb Ciutadans, amb el qual formarà un govern de coalició. L’altre l’ha signat amb Vox, partit que va irrompre en el Parlament amb 12 escons i que manté unes tenses relacions amb la formació taronja.

Així, el líder popular prendrà possessió com a president el divendres en el Parlament andalús i, a partir d'aleshores, concretarà la composició i competències de l’executiu, compost per 11 conselleries, 6 per al PP a més de la Presidència, i 5 per a Ciutadans, que ocuparà la vicepresidència amb Juan Marín com a titular.

També et pot interessar

stats