Podem analitza aquest divendres el nou paper del partit com a membre del govern

La incorporació a l’executiu deixa vacants en el partit.

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, amb el seu equip en una imatge d'arxiu
El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, amb el seu equip en una imatge d'arxiu / /Luca Piergiovanni (Efe)

El consell ciutadà estatal de Podem, el màxim òrgan de direcció del partit, es reuneix aquest divendres a partir de les 16:30 hores a Madrid per a analitzar el nou paper del partit com a membre del govern espanyol i remodelar-se internament.

Es tracta de la primera reunió que manté aquest òrgan des de la investidura de Pedro Sánchez i l’arribada al govern de la formació que lidera Pablo Iglesias; una reunió que coincideix, a més, amb el sisé aniversari de la creació de Podem.

El desembarcament de Podem en el govern espanyol ha implicat canvis en el grup parlamentari, en què a la nova ministra d’Igualtat, Irene Montero, ja l’han substituïda com a portaveu pel secretari d’acció de govern, Pablo Echenique; i l’exportaveu adjunta i nova secretària d’estat de l’Agenda 2030, Ione Belarra, la substitueix la diputada asturiana i secretària de Feminismes, Sofía Castañón.

També quedaran vacants llocs d’alta responsabilitat dins del partit, almenys el càrrec de portaveu de l’executiva, que fins ara ha exercit la nova secretària d’estat d’Igualtat, Noelia Vera. La direcció aprovarà previsiblement un canvi en aquesta àrea, atés l’interés de la formació a diferenciar el seu perfil governamental de l’activitat com a partit.

També et pot interessar

stats