Ana Pastor, primera diputada a acreditar-se en el Congrés després de les eleccions del 28A

Només nou diputats dels 350 elegits en els comicis s'han acreditat en el primer dia per a presentar la documentació.

La presidenta del Congrés en funcions i diputada del PP per Pontevedra, Ana Pastor, primer diputada a acreditar-se
La presidenta del Congrés en funcions i diputada del PP per Pontevedra, Ana Pastor, primer diputada a acreditar-se / À Punt Mèdia

Al Congrés ja s'ha posat en marxa la XIII legislatura. La presidenta del Congrés en funcions i diputada del PP per Pontevedra, Ana Pastor, ha sigut la primera dels 350 diputats triats en els comicis del passat 28 d'abril que ha acudit a la cambra baixa a presentar les credencials com a diputada. Després de Pastor, els següents diputats electes a acreditar-se han sigut els números dos i tres de la llista del PSOE per Conca: Luis Sahuquillo i Mariana de Gracia Canales.

No obstant això, només nou diputats s'han acostat aquest dilluns al Congrés per a presentar la documentació, la qual cosa suposa un 2,57% del total de l'hemicicle. Els candidats tenen de termini per a fer aquest tràmit fins al pròxim 20 de maig, un dia abans que es constituïsca la cambra. Aleshores, els electes juraran o prometran el seu càrrec i adquiriran així la condició plena de diputat.

Pastor ha dit que per a ella es tracta d'un "honor" tornar a formar part del Congrés i ha recomanat "molta prudència, molta paciència i molt de treball" als nous parlamentaris. També ha mostrat la seua esperança que l'activitat parlamentària servisca per a "millorar" la vida dels ciutadans. 

Patrimoni i declaració d'interessos

Els nous diputats han de presentar les credencials que expedeixen les Juntes Electorals Provincials i, a més d'emplenar les dades del registre de béns i activitats poden, per primera vegada, declarar voluntàriament quins regals han rebut en els seus anteriors càrrecs, així com detallar la seua trajectòria acadèmica o formativa.

A més, el nou codi de conducta aprovat per als diputats al final de l'anterior legislatura preveu crear una oficina de conflicte d'interessos que, juntament amb la Comissió de l'Estatut del Diputat, s'encarregarà de vetlar perquè cap parlamentari desenvolupe activitats que perjudiquen la seua independència per a legislar.

També et pot interessar