Ana Pastor expulsa Rufián del ple del Congrés després de la gresca amb Borrell

El ministre d'Afers Estrangers denuncia que un diputat d'ERC li ha escopit quan abandonava l'hemicicle amb la resta del grup.

Imatges del moment en què la presidenta del Congrés expulsa Rufián | Europa Press

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha expulsat aquest dimecres de la sessió de control del govern central en el Congrés dels Diputats Gabriel Rufián, portaveu adjunt d’Esquerra (ERC), per haver desatés les crides a l’orde que li ha fet després de protagonitzar una dura disputa amb el ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell. 

Entre altres coses, Rufián ha escridassat Borrell amb adjectius com “feixista”, encara que després ha aclarit que en realitat el qualificatiu anava adreçat a Ciutadans per haver anomenat prèviament “colpistes” els nacionalistes. Pastor ha retret també a Rufián el fet d’haver-se alçat de l’escó en ocasions reiterades per a interrompre la intervenció del ministre. 

Borrell denuncia que un diputat d'ERC li ha escopit

El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha denunciat que un diputat d'ERC li ha escopit quan abandonava l'hemicicle amb la resta del grup, en protesta per l'expulsió del portaveu, Gabriel Rufián.

El diputat al·ludit, Jordi Salvador, ha negat els fets i ha assegurat que simplement li ha fet un gest de "buf" al ministre quan ha passat pel seu costat.

"No faré l'anatomia de l'escopinyada: s'ha girat i m'ha escopit", ha relatat Borrell per a descriure l'incident, que no s'aprecia amb claredat en les imatges de televisió.

Salvador, per contra, qualifica l'acusació de "mentida" i ha aclarit que manté una polèmica personal amb el ministre després que va regalar a Borrell el llibre Desmuntant Societat Civil Catalana, de Jordi Borràs. 

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, portarà l'incident a la pròxima reunió de la Mesa perquè analitze si es pot aplicar alguna sanció contra el diputat republicà que, en qualsevol cas, ha negat que haja escopit Borrell.

Rufián diu que Borrell menteix

Rufián ha assegurat en declaracions posteriors a la sessio de control que Borrell és un "hooligan" i un "mentider" per haver dit que un diputat republicà li ha escopit, i ha remarcat que posa "totalment" les mans al foc que això no ha passat. De fet, ha demanat que es mostren els vídeos.

Així mateix, ha reclamat als mitjans de comunicació que dediquen tant de temps també quan altres dirigents "insulten" els diputats d'ERC.

També et pot interessar

stats