Ana Barceló pren possessió del càrrec de consellera de Sanitat

El president Ximo Puig li ha encomanat que pose fi a les llistes d'espera perquè és "la gran prioritat de la política sanitària".

Ana Barceló, nova consellera de Sanitat, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra
Ana Barceló, nova consellera de Sanitat, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra

La diputada socialista Ana Barceló ha pres possessió aquest divendres com a nova consellera de Sanitat Universal i Salut Pública en un acte institucional que ha acollit el Palau de la Generalitat a les 8.30 del matí. La nova consellera, que ha promés el càrrec, substitueix Carmen Montón, fa poc nomenada ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social al nou Govern de Pedro Sánchez.

El president, Ximo Puig, va signar dijous el nomenament, que es va publicar en una edició extraordinària del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Ximo Puig s'ha mostrat convençut que Ana Barceló "serà una persona molt important per a aquest final de legislatura perquè s'han de rematar qüestions molt importants". El president ja li ha encomanat un encàrrec prioritari: "Intentar eliminar les llistes d'espera tant com siga possible, ja que són la gran prioritat de la política sanitària".

Barceló (Saix, Alacant, 1959) és llicenciada en Dret per la Universitat de València i va exercir com a advocada entre 1985 i 2002. Ja en política, va ocupat el càrrec d'alcaldessa de la seua localitat natal en dues legislatures, entre 2003-2007 i 2007-2011. Durant la seua etapa com a diputada en les Corts, la nova consellera ha exercit el càrrec de presidenta i secretària general del grup socialista.

A escala autonòmica, dins del PSPV-PSOE, Ana Barceló és actualment secretària de Ciutadania i Valors Republicans de la Comissió Executiva Nacional. Fa anys va exercir com a secretària general del partit a la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats