Amparo Marco: "Tenim al davant un ventall d'oportunitats per a posar Castelló de la Plana en el més alt"

L'actual alcaldessa i candidata pel PSPV, que es presenta a la reelecció per a "traure un deu", destaca que abans a la ciutat se la coneixia "per la corrupció" i ara és "referent" en sostenibilitat, polítiques econòmiques i gestió de fons europeus

Amparo Marco, entrevistada aquest dimarts en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Amparo Marco, candidata del PSPV a l'Ajuntament de Castelló de la Plana i alcaldessa des del 2015, es presenta a la reelecció el pròxim 28 de maig amb l'objectiu de "traure un deu, matrícula d'honor". Així ho ha assenyalat entrevistada aquest dimarts en Les notícies del matí dins de la ronda als i les aspirants de tots els partits amb representació en el consistori. Amb deu regidors en l'última legislatura, el PSPV ha compartit el govern local amb Compromís i Castelló en Moviment a través del Pacte del Fadrell, però aspiren a millorar els resultats. "Ens presentem per a aconseguir el màxim nombre de vots i de regidors per a poder tirar avant el programa socialista", ha assenyalat Marco. Sap que la ciutadania serà la que decidirà la proporció de forces del pròxim executiu, però té clar que el seu objectiu principal serà continuar treballant com fins ara per la ciutat i perquè "la gent siga feliç". "Tenim al davant un ventall d'oportunitats per a posar Castelló de la Plana on es mereix, en el més alt", ha afirmat.

L'actual alcaldessa diu que afronta la campanya electoral "amb moltíssima il·lusió i experiència", però ha lamentat l'ambient de "crispació" que es respira. "Els debats estan sent molt durs, de baixar al fang i arribar a temes personals", ha criticat Marco, que no recorda un ambient semblant en les eleccions del 2019 ni les del 2015. Per això, s'ha mostrat decebuda perquè qüestions estatals com ETA o la presència de persones condemnades en les llistes de Bildu "contaminen" la campanya municipal a Castelló de la Plana i impedisquen confrontar idees sobre el model de ciutat que es vol. Una tònica que, a parer d'ella, "demostra el nerviosisme d'alguns partits". Posteriorment, s'ha referit explícitament a les dretes, a les quals ha retret que "traguen ETA quan veuen que no poden guanyar les eleccions", quan és una qüestió que "la democràcia ja havia apartat" fa dotze anys.

Ens presentem per a aconseguir el màxim nombre de vots i de regidors per a poder tirar davant el programa socialista

Marco ha fet una comparativa entre el passat i el present de Castelló de la Plana des que els socialistes encapçalaren el govern municipal el 2015. "Abans se'ns coneixia per la corrupció i ara som referents en sostenibilitat, polítiques econòmiques i gestió de fons europeus", ha resumit la primera edil. Segons ha explicat, el consistori ha aconseguit 86,5 milions d'euros procedents de Brussel·les per a poder invertir en la ciutat. Una altra fita que ha apuntat és el sanejament de les arques públiques "sense apujar impostos", el desenvolupament d'un planejament urbanístic que done "seguretat jurídica" i contribuïsca a generar "faena de qualitat". De cara al futur, els reptes són treballant per a compatibilitzar creixement econòmic i sostenibilitat, caminar cap a una ciutat "més amable i de vianants" i continuar "cuidant la gent", sobretot, la més vulnerable.

Finalment, la socialista s'ha referit a projectes concrets del programa electoral, com ara la implantació de zones de baixes emissions. Sobre la polèmica que alça aquesta mesura entre part del veïnat per les restriccions que pot comportar, ha matisat que del que es tracta és d'"eliminar el trànsit innecessari" i no d'impedir el pas dels residents o els comerciants. També ha indicat que volen implementar voreres més accessibles per a les persones amb problemes de mobilitat i avançar, en definitiva, cap a "una ciutat molt més verda i amb menys contaminació". Igualment, ha deixat clara l'aposta del PSPV pel foment del transport públic en tota l'àrea metropolitana i, en aquest sentit, comparteixen amb els socis de Compromís la proposta per a crear una autoritat metropolitana del transport a la Plana.

També et pot interessar

stats