Amparo Marco suma per a revalidar l'alcaldia de Castelló de la Plana

El PSPV guanya les eleccions municipals a la capital de la Plana 32 anys després.

VÍDEO | Amparo Marco suma per a revalidar l\'alcaldia de Castelló de la Plana

La candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia de Castelló, Amparo Marco, podria conservar l'alcaldia després dels resultats de les eleccions municipals d'aquest diumenge. Els socialistes han sigut la força més votada a la ciutat, on han tingut el 34,78% dels vots i 10 regidors, 3 més que en les eleccions del 2015 amb el 100% escrutat. La suma amb els 3 regidors de Compromís (11,66%) i els 2 de Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida (6,55%) podria fer possible revalidar el Pacte del Grau, amb un total de 15 regidors.

Així mateix, la candidata socialista també podria conservar l'alcaldia de Castelló de la Plana si pactara amb Ciutadans, amb qui sumaria 14 regidors.

El PP ha sigut la segona força més votada i ha obtingut 7 regidors, un menys que el 2015, mentre que Ciutadans ha sigut la tercera en nombre de vots i ha obtingut 4 regidors. Malgrat l'entrada de Vox per primera vegada en l'Ajuntament, amb 1 regidor, el centredreta no aconsegueix reunir prou suport per a recuperar l'alcaldia quatre anys després.  

La participació en aquestes eleccions ha sigut del 60,61%, pràcticament 6 punts inferior a la del 2015, que va ser del 66,52%.

Antecedents 

El 2015 Castelló de la Plana va viure un canvi de govern i, després de 20 anys, el Partit Popular deixava d'estar al davant de l'alcaldia. Un pacte entre el PSPV, Compromís i Castelló en Moviment va fer possible la investidura de la primera alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco. El Partit Socialista va obtindre 7 representants, Compromís 4 i Castelló en Moviment també 4, una suma suficient per a desbancar el PP. 

El PSPV i Compromís van segellar un pacte de govern a què no va voler sumar-se Castelló en Moviment. Aquesta formació va donar suport a la investidura de Marco però va decidir mantindre's en l'oposició, deixant un govern en minoria amb només 11 regidors, a 3 de la majoria absoluta.

També et pot interessar

stats