Amparo Marco deixarà l’acta de regidora i no estarà a l’oposició a l’Ajuntament de Castelló

El PP recuperarà el consistori després de huit anys i Begoña Carrasco podrà ser alcaldessa amb un pacte amb Vox

Amparo Marco, entrevistada aquest dimarts en 'Les notícies del matí'
Amparo Marco, durant una entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'alcaldessa en funcions de Castelló de la Plana, Amparo Marco, del PSPV-PSOE, deixarà l’acta de regidora a l’ajuntament després dels resultats en les eleccions de diumenge, tal com ha anunciat en declaracions a Onda Cero. Tot i que el PSPV només ha perdut una regidoria respecte als comicis del 2019 i se'n queda amb nou, els socialistes no podran revalidar l'Acord de Fadrell amb Compromís, que se'n manté amb tres, mentre que Unides Podem - Esquerra Unida desapareix. L’aclaparadora victòria del PP, amb onze regidors i regidores, possibilitarà l’alcaldia de Begoña Carrasco amb un pacte amb Vox.   

Marco ha subratllat que estarà "on el partit li diga que haja d'estar i on puga ajudar la ciutadania". "És una etapa que ja s’ha tancat [...] Crec que no és el moment de l'ajuntament", ha afegit.

El número dos en la llista que passaria a liderar l’oposició és el regidor en funcions José Luis López Ibáñez i el següent candidat de la llista socialista que podria entrar en el consistori després de l'eixida Marco és José Segura Pallarés.

Amparo Marco és llicenciada en Econòmiques, es va doctorar cum laude en 1998 en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Jaume I ha treballat com a professora titular de Finances i Comptabilitat en l'UJI. Va arribar a l'alcaldia de Castelló en 2015 després d'obtindre set regidors i haver arribat a un acord amb Compromís i amb el vot a favor de Castelló en Moviment. En 2019, després de quatre anys al capdavant del consistori castellonenc, va decidir presentar-se a la reelecció i va assolir la victòria amb el 35% dels vots i 10 regidors, fet que li va facilitar mantindre l'alcaldia.

També et pot interessar

stats