Les AMPA demanen mesures urgents per a pal·liar la manca de professors i educadors

La situació és preocupant al sud d'Alacant i al nord de Castelló, sobretot en matemàtiques i valencià.

Acte celebrat a Alacant amb la participació de la Confederació Gonzalo Anaya, FAMPA i FAMPA-Penyagolosa.
Acte celebrat a Alacant amb la participació de la Confederació Gonzalo Anaya, FAMPA i FAMPA-Penyagolosa.

Les Associacions de Pares i Mares de la Comunitat Valenciana han exigit a Alacant mesures urgents per a pal·liar la manca de professorat que, segons denuncien, pateix l'escola pública.

El president de la Confederació Gonzalo Anaya, majoritària entre les AMPA valencianes, Txomin Angós, ha denunciat que "molts centres" de la Comunitat estan "mancats" de professors i educadors i ha exigit a la Conselleria d'Educació "mesures urgents" perquè "la solució es pot retardar, però els exàmens finals no es retarden".

Angós ha explicat que aquesta falta de professorat és "especialment sagnant" al sud d'Alacant, i també en el nord de Castelló, sobretot en matemàtiques i valencià.

La Confederació Gonzalo Anaya denuncia també la falta de recursos per a cobrir les places dels educadors especials i critica que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, no els haja atés des del 4 d'octubre, quan demanaren una reunió.

Des de la Conselleria d'Educació han assegurat que s'ha millorat notablement el sistema de cobertura de places en l'actual legislatura. S'ha reduït, de 26 dies, a un procés d'entre 5 i 9 dies. També han recalcat que la relació amb les associacions de mares i pares d'alumnes és fluida, quasi setmanal.

D'altra banda, les associacions de pares i mares han criticat la moratòria d'un any a la jornada contínua, perquè no se’n podrà "avaluar i votar la continuïtat

També et pot interessar

stats