Alperi diu que s’oblidà d’incloure els seus deutes en la declaració de béns de les Corts

A les portes del tribunal ha dit trobar-se "bé psíquicament, però malament des del punt de vista físic"

Díaz Alperi a les portes del Palau de Justícia de Benalua
Díaz Alperi a les portes del Palau de Justícia de Benalua / Morell (EFE)

El jutjat penal número 6 d’Alacant ha représ aquest dillunsel juí de l'exalcalde de la ciutat, Luis Díaz Alperi, acusat de tres delictes de frau fiscal i un de suborn. Alperi s'ha mostrat resignat a assistir-hi, després que el jutge del cas no li ha permés absentar-se per motius de salut, tal com havia sol·licitat el seu advocat, Vicente Grima, en la sessió de qüestions prèvies. L'acusat, de fet, ha manifestat que es troba "bé psíquicament, però malament des del punt de vista físic", a les portes del Palau de Justícia de Benalua.

Ja a la sala, Alperi ha reconegut que té un deute amb Hisenda que supera els 600.000 euros, a més d'altres que superen els 70.000, que no va incloure en la declaració de béns de les Corts per un oblit. L’exalcalde ha mantingut que els seus ingressos econòmics eren "diàfans", que havien estat "declaratas a la Hisenda Pública” i que eren “coneguts” por aquesta.

El fiscal li ha preguntat si, amb aquestes finances, era possible que haguera adquirit a mitges un catamarà valorat en més de 800.000 euros.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, Díaz Alperi no va presentar les declaracions de l’IRPF dels anys 2007, 2008 i 2010, i va eludir així el pagament de 680.000 euros. També se l'acusa de suborn, per l'amarratge del seu catamarà al port d'Alacant de manera gratuïta entre els anys 2008 i 2013. El fiscal i l'Advocacia de l'Estat demanen per a ell penes que sumen nou anys i nou mesos de presó.

Els altres tres empresaris jutjats també per frau tributari són Antonio Solana, Antonio Moreno i el responsable del port esportiu d’Alacant, Javier Palacio. Els dos primers estan acusats de dos delictes fiscals, pels quals es demanen sis i tres anys de presó respectivament. Per a Javier Palacio, l’acusació sol·licita nou mesos de presó per un delicte de suborn impropi.

També et pot interessar

stats