Almenys nou morts i més de 800 ferits en el major terratrémol de Taiwan en 25 anys

És probable que es produïsquen noves rèpliques de magnitud entre 6,5 i 7 en els pròxims dies

Un dels edificis afectats pel sisme a la ciutat del Hualien, al comtat homònim
Un dels edificis afectats pel sisme a la ciutat de Hualien, al comtat homònim / Taiwan National Fire Agency (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 d'abril 2024 - 08:42 Actualitzat: 03 d'abril 2024 - 13:38

Almenys nou persones han mort i 821 han resultat ferides aquest dimecres a Taiwan després que un terratrémol de magnitud 7,2 haja sacsat la costa est de l'illa a primeres hores del matí, segons les últimes xifres oficials. La màxima prioritat ara són les 127 persones que han desaparegut o que es troben atrapades en les runes dels edificis.

El sisme és el pitjor registrat a Taiwan des del terratrémol de magnitud 7,6 el setembre del 1999, que va provocar la mort de 2.416 persones. Quatre de les víctimes mortals s'han registrat al comtat de Hualien: tres eren excursionistes que caminaven pel parc nacional de Taroko i l'altra, un camioner que va rebre l'impacte d'una allau de roques quan passava per l'autopista.

El terratrémol i les seues successives rèpliques han provocat un gran nombre de danys materials, especialment a la zona de Hualien, on nombrosos edificis i infraestructures s'han vist afectats. En total, 28 edificis s'han enfonsat totalment o parcial.

El nombre d'incidents relacionats amb el desastre ha ascendit a 933, amb 624 casos classificats com "altres tipus de successos", seguits per 150 incidents d'infraestructura civil i 97 de danys a edificis.

A més, la productora més gran de semiconductors del món, la Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, s'ha vist obligada a evacuar part de la plantilla de les seues instal·lacions, els sistemes de seguretat de les quals “estan funcionant correctament”.

La presidenta taiwanesa, Tsai Ing-wen, ha demanat a la població que mantinga la calma i extreme les precaucions, ja que és probable que es produïsquen noves rèpliques de magnitud entre 6,5 i 7 en els pròxims dies. Ara per ara, ja se n'han reportat 150.

També et pot interessar

stats