Almagro arremet contra Zapatero i l’acusa de “favors a la dictadura veneçolana”

El secretari general de l'OEA qualifica l'expresident de “ministre de relacions exteriors de la dictadura veneçolana”.

Almagro arremet contra Zapatero i l’acusa de “favors a la dictadura veneçolana”
Almagro arremet contra Zapatero i l’acusa de “favors a la dictadura veneçolana”

El secretari general de l'Organització dels Estats Americans (OEA), Luis Almagro, aconsella a l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que “no siga imbècil”, després d'acusar-lo de fer “favors a la dictadura veneçolana”.

“El senyor Zapatero té un problema molt gran de comprensió”, va afirmar Almagro en una entrevista en una coneguda cadena de televisió internacional, i va arribar fins i tot a qualificar-lo de “ministre de relacions exteriors de la dictadura veneçolana”.

“Defensar una dictadura com ho ha fet ell, això sí que és ser un polític arcaic i anacrònic”, afegia el secretari.  

Acusacions encreuades

L'encreuament de declaracions entre tots dos s'ha calfat després que Almagro afirmara la setmana passada a Colòmbia que no descartava una intervenció militar a Veneçuela per a “enderrocar” el president Nicolás Maduro, declaracions que van ser fortament criticades per Zapatero, qui fa anys que actua com a mediador en la crisi veneçolana. 

Zapatero va considerar “insòlit” que algú que dirigeix un organisme internacional desconega les regles bàsiques de la Carta de les Nacions Unides. La resposta d'Almagro no va tardar a produir-se i va matisar ràpidament que les seues paraules van ser malinterpretades i va rebutjar les intervencions militars en el continent.

L'ONU calcula que fins al juny d'enguany almenys uns 2,3 milions de veneçolans han eixit del país per la crisi política, social i econòmica perquè passa Veneçuela i s'han dirigit principalment a Colòmbia, l’Equador, el Perú i el Brasil. 

També et pot interessar

stats