Allau de crítiques entre el govern espanyol i l'oposició per la crisi catalana

Pedro Sánchez avisa els independentistes que l'executiu en funcions podria activar l'article 155 "sense problemes".

VÍDEO | Allau de crítiques entre el govern espanyol i l\'oposició per la crisi catalana
01 d'octubre 2019 - 23:07

La gestió de la crisi catalana ha sigut el tema més comentat pels polítics, aprofitant la precampanya, i en la jornada en què es compleixen dos anys del referèndum independentista il·legal de l'1 d'Octubre.

Pedro Sánchez s'ha referit a una eventual nova aplicació de l'article 155 de la Constitució i ha assegurat que, en cas que s'haguera d'activar, es faria "sense problemes". De fet, ha recalcat que el govern espanyol actuaria amb "fermesa, unitat d'acció i proporcionalitat" si fora necessari. Sobre els detinguts del Comité de Defensa de la República (CDR) i els indicis de violència, ha instat els separatistes a no jugar amb foc amb "elements radicals de l'independentisme".

D'altra banda, el president del PP, Pablo Casado, ha considerat que Sánchez no té "credibilitat" per a aplicar l'article si abans no adopta altres mesures, com ara recórrer les resolucions del Parlament català. Li ha retret també que van ser els mateixos Torra i Junqueras qui el van ajudar a ser investit, fet pel qual els "deu el càrrec".

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat al president espanyol en funcions una reunió d'Estat per a parlar del tema i ha demanat al PSC que done suport a la moció de censura contra el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

També et pot interessar

stats