Alfred Boix, Isaura Navarro i Ignacio Blanco, entre els nous secretaris autonòmics

El Consell del Botànic II comença a posar cara als integrants del segon escaló.

VÍDEO | Alfred Boix, Isaura Navarro i Ignacio Blanco, entre els nous secretaris autonòmics

Els membres del nou govern valencià s'han reunit per primera vegada aquest divendres. Un ple del Consell que tenia la tasca d'aprovar el nou organigrama. En la roda de premsa posterior, la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha anunciat alguns dels noms que ocuparan les 29 secretaries autonòmiques, entre els qual estan Alfred Boix, Isaura Navarro i Ignacio Blanco.

Boix, fins ara diputat del PSPV, ocuparà la Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional i Cohesió Territorial; Isaura Navarro, que va ser diputada de Compromís la passada legislatura i formava part de les llistes al Congrés i al Parlament Europeu, enguany serà la nova secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic.

Ignacio Blanco, que va ser portaveu d'Esquerra Unida i candidat a la presidència de la Generalitat el 2015, serà secretari autonòmic de Participació i Transparència.

Oltra també ha anunciat que Joan Calabuig estarà al capdavant de la Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes; a càrrec de la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència estarà Ivan Castañón, i Helena Ferrando de la d'Atenció Primària i Serveis Socials. Alberto Ibáñez serà el titular d'Igualtat i Diversitat i Planificació; i Xavier Uceda, de la d'Organització del Sistema.

César Jiménez ocuparà la Secretaria Autonòmica d'Habitatge i Funció Social, associada a la vicepresidència segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

El segon escaló d'Hisenda estarà ocupat per María José Mira, secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament; i Francesc Gamero, d'Hisenda. Josep Maria Àngel tornarà a dirigir Seguretat i Emergències, ara part de la Conselleria de Justícia i Interior.

La Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació l'ocuparà Miquel Soler, i Raquel Tamarit la de Cultura i Esport. Enric Nomdedéu repetirà en la d'Ocupació, i Francisco Rodríguez Mulero en Agricultura i Desenvolupament Rural. Paula Tuzón es farà càrrec de d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Imma Orozco ocuparà Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, i Maria Pérez, s'encarregarà d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible. Al front d'Universitats i Recerca estarà Jordi Juan Huguet. De Cooperació i Qualitat Democràtica serà titular Belén Cardona. 

També et pot interessar

stats