Alfonso Alonso dimiteix com a president del PP basc

La direcció del partit l’ha apartat de la candidatura a lehendakari per mostrar-se contrari al pacte amb Ciutadans.

El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, el president Pablo Casado i l'expresident del PP basc, Alfonso Alonso
El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, el president Pablo Casado i l'expresident del PP basc, Alfonso Alonso / Europa Press.

Alfonso Alonso ha dimitit com a president del PP basc després de les discrepàncies que ha mostrat davant del pacte amb Ciutadans. El Partit Popular va anunciar aquest diumenge que Carlos Iturgaiz, i no ell, serà el candidat a lehendakari de la coalició.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el vicesecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, van firmar divendres l’acord per a concórrer junts a les eleccions al País Basc del 5 d’abril, a pesar del rebuig que ha manifestat el que era president dels populars bascos.

La renúncia arriba un dia després que la direcció del PP l’apartara de la candidatura de la coalició i proposara el nom de Carlos Iturgaiz al comité electoral, que torna a la primera fila política després que fa a penes un any mostrara desacord que el relegaren en les eleccions europees.

Alonso ha expressat la seua tristesa “pel partit” abans de presentar la dimissió a la junta directiva, a la seu dels populars d’Àlaba.

També et pot interessar

stats