Alejandro Soler qualifica d’ajustada a dret la venda de la parcel·la a un hospital privat

L'exalcalde d'Elx haurà de declarar per aquesta operació realitzada per mitjà de l'empresa municipal PIMESA.

Europa Press.
Europa Press.

L'exalcalde socialista d'Elx i actual director de l'Entitat Pública del Sol (SEPS), Alejandro Soler, ha qualificat d’ajustada a dret l’operació de venta d'una parcel·la municipal a un hospital privat realitzada mitjançant l'empresa municipal de sòl PIMESA. Així mateix, ha assegurat que el consistori s'ha guiat "sempre" per informes jurídics i tècnics.

Soler haurà de declarar davant d'un jutge després de la querella presentada pel PP per delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. L'operació realitzada per aquesta empresa municipal, que va ser constituïda com un instrument de gestió directa de les competències municipals, gestionava els àmbits urbanístics i d’habitatge.

A més, en aquest cas també és troba implicat el director de l'Oficina de l'Alt Comissionat per l'Agenda 2030 i exregidor en el consistori il·licità, Federico Buyolo.

Soler ha declarat que els populars poden tenir "nerviosisme" davant les enquestes que apunten que "poden perdre tant a Elx com a la Comunitat Valenciana", i ha atribuït a aquesta raó la querella presentada per la secretària general del PPCV, Eva Ortiz. A més ha volgut traslladar la seua “absoluta tranquil·litat” sobre aquesta qüestió.

Sobre l’arribada de l'hospital privat a la ciutat, Soler ha explicat que "és una bona notícia per al Parc Empresarial", i ha destacat que "ajudarà a diversificar econòmicament el parc".

"Mai, ni l'alcalde ni els regidors han negociat preus amb les empreses, són els tècnics els que determinen els preus i els que accepten o no les empreses atenent a les seues capacitats", ha conclòs.

També et pot interessar

stats